Possu-nuudelivokki | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Possu-nuudelivokki

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vokkiin sopii lihasuikaleiden tilalle myös jauheliha tai nyhtökaura.

Ainekset

1 kpl
(400 g) porsaanlihasuikaleita
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Porkkanaa
250 g
Kiinankaalia
1 kpl
Paprika
1 kpl
(200 g) vihreitä pakastepapuja
2 kpl
Valkosipulinkynttä
25 g
Tuoretta inkivääriä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

kastike

3 rkl
Vettä
1 1/2 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Ruokokidesokeria
1 tl
Maissitärkkelysjauhoja

lisäksi

250 g
Nuudeleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja pilko porkkanat. Kääntele jäisiä papuja ja porkkanoita kuumalla pannulla kunnes neste haihtuu pavuista ja kasvikset saavat hieman väriä. Suikaloi kiinankaali ja paloittele paprika. Lisää puolet öljystä ja kiinankaali sekä paprika pannulle. Paista hetki. Kaada kasvikset syrjään odottamaan. Lisää pannulle loppu öljy ja ruskista possusuikaleet. Lisää joukkoon raastetut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Pane nuudelit pehmenemään kiehuvaan veteen. Valuta nuudelit ja lisää kasvisten kanssa vokkiin. Kuumenna ja kääntele ainekset sekaisin.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1629

389

12,3 g

3,3 g

49,5 g

7,5 g

3,8 g

17,3 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

25 g Tuoretta inkivääriä,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

3 rkl Vettä,

1 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Maissitärkkelysjauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli