Possu-punajuuristroganov

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Punajuuri tuo makua possustroganoviin. Anna stroganovin hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Lisää ruokaan lopuksi suolakurkkukuutioita ja silppua päälle persiljaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gporsaanlihasuikaleita
1 rklvoita
1 rklöljyä
1/2 tlmustapippuria
2 kplhienonnettua valkosipulinkynttä
1 kplhienonnettu sipuli
1 rkltomaattisosetta
1 rklsinappia
4 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
3 kplkeitettyä punajuurta
125 gsmetanaa
1 kplkuutioitu suolakurkku
persiljasilppua

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihasuikaleet voi-öljyseoksessa kahdessa erässä. Mausta pippurilla ja siirrä kattilaan. Huuhtaise pannu vedellä ja kaada lihojen päälle. Kuullota sipulit, lisää tomaattisose ja sinappi. Lisää loput vedestä ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja kaada lihojen päälle. Anna hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Raasta punajuuret ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa smetanan kanssa. Tarkista maku. Lisää lopuksi suolakurkkukuutiot. Silppua päälle persiljaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Mustapippuria, Hienonnettua valkosipulinkynttä, 1 rkl Tomaattisosetta, 4 dl Vettä, Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä