Possu-punajuuristroganov

Nappaa talteen!
Punajuuri tuo makua possustroganoviin. Anna stroganovin hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Lisää ruokaan lopuksi suolakurkkukuutioita ja silppua päälle persiljaa.
| 400 g | porsaanlihasuikaleita |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | hienonnettua valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | hienonnettu sipuli |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | sinappia |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 3 kpl | keitettyä punajuurta |
| 125 g | smetanaa |
| 1 kpl | kuutioitu suolakurkku |
| persiljasilppua |
- 1.
Ruskista lihasuikaleet voi-öljyseoksessa kahdessa erässä. Mausta pippurilla ja siirrä kattilaan. Huuhtaise pannu vedellä ja kaada lihojen päälle. Kuullota sipulit, lisää tomaattisose ja sinappi. Lisää loput vedestä ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja kaada lihojen päälle. Anna hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Raasta punajuuret ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa smetanan kanssa. Tarkista maku. Lisää lopuksi suolakurkkukuutiot. Silppua päälle persiljaa.
Punajuuri tuo makua possustroganoviin. Anna stroganovin hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Lisää ruokaan lopuksi suolakurkkukuutioita ja silppua päälle persiljaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | porsaanlihasuikaleita |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | hienonnettua valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | hienonnettu sipuli |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | sinappia |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 3 kpl | keitettyä punajuurta |
| 125 g | smetanaa |
| 1 kpl | kuutioitu suolakurkku |
| persiljasilppua |
Valmistus
- 1
Ruskista lihasuikaleet voi-öljyseoksessa kahdessa erässä. Mausta pippurilla ja siirrä kattilaan. Huuhtaise pannu vedellä ja kaada lihojen päälle. Kuullota sipulit, lisää tomaattisose ja sinappi. Lisää loput vedestä ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja kaada lihojen päälle. Anna hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Raasta punajuuret ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa smetanan kanssa. Tarkista maku. Lisää lopuksi suolakurkkukuutiot. Silppua päälle persiljaa.
Ravintosisältö
416
Energiaa kcal
1741
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
416
Energiaa kcal
1741
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Mustapippuria, Hienonnettua valkosipulinkynttä, 1 rkl Tomaattisosetta, 4 dl Vettä, Persiljasilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












