Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pulled Pork -leipä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kg
porsaanlapaa
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 rkl
mustapippuria
1/2 dl
soijakastiketta
1 rkl
savupaprikajauhetta
2 rkl
fariinisokeria
suolaa

Lisäksi:

leipää Ciabatta tai maalaisleipä
salaatinlehti
kurkkuviipaleita
tomaattirelishiä
barbecue-kastiketta

Tomaattirelish:

4 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
1 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/2 dl
oliiviöljyä
1 kpl
kevätsipuli
1/2 dl
korianterinlehtiä
suola, pippuri

Barbecue-kastike:

3 rkl
majoneesia
3 rkl
Barbeque kastiketta

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Suolaa porsaanlapa kauttaaltaan.

2

Murskaa valkosipuli, fenkolinsiemenet ja mustapippuri. Lisää joukkoon soija, savupaprika ja sokeri. Sekoita hyvin.

3

Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.

4

Laita porsas uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes liha saa paahtuneen värin.

5

Laske uunin lämpö 150 asteeseen, peitä vuoka foliolla ja kypsennä vielä noin 4,5 tuntia.

6

Ota liha pois uunista ja siirrä leikkuulaudalle. Revi kahdella haarukalla silpuksi.

7

Leikkaa leivät annoskokoisiksi, leveys n. 10 cm. Kokoa pulled pork -tasku.

8

Puolita tomaatit ja koverra siemenet pois lusikalla. Pilko pieniksi kuutioiksi.

9

Silppua punasipuli ja korianteri.

10

Leikkaa kevätsipuli ohuiksu renkaiksi.

11

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.