Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pumpernikkelit

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Muistatko vielä lapsuuden ihanat vaaleanpunaiset pumpernikkelit? Valmiista pakastepiparkakkutaikinasta valmistat ja koristelet herkulliset keksit helposti itse.

Ainekset

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)

Kuorrutus

3 dl
tomusokeria
2 rkl
vadelmamehua

Koristeeksi

nonparelleja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä taikinalevy sulamaan puoleksi tunniksi. Kauli taikinasta tarvittaessa jauhojen avulla puolen sentin paksuinen levy.

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
2

Ota taikinasta muotin avulla soikeita pipareita. Muotin voi piirtää itse ja leikata kartongista.

3

Nosta piparit lastan avulla leivinpaperoidulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Anna piparien jäähtyä ja kuivua yön yli.

4

Valmista tomusokerista ja vadelmamehusta paksuhko kuorrute. Levitä kuorrutetta piparien pintaan. Ripottele kostean kuorrutteen pinnalle nonparelleja.

2 rkl
vadelmamehua
3 dl
tomusokeria
nonparelleja
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1092

7,6 g

3,8 g

44,5 g

31,1 g

1,1 g

2,7 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

nonparelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli