Pumpernikkelit

arvosana5/5

(1)arvio
12 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Muistatko vielä lapsuuden ihanat vaaleanpunaiset pumpernikkelit? Valmiista pakastepiparkakkutaikinasta valmistat ja koristelet herkulliset keksit helposti itse.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)

Kuorrutus

3 dltomusokeria
2 rklvadelmamehua

Koristeeksi

nonparelleja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Levitä taikinalevy sulamaan puoleksi tunniksi. Kauli taikinasta tarvittaessa jauhojen avulla puolen sentin paksuinen levy.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
  2. 2

    Ota taikinasta muotin avulla soikeita pipareita. Muotin voi piirtää itse ja leikata kartongista.

  3. 3

    Nosta piparit lastan avulla leivinpaperoidulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Anna piparien jäähtyä ja kuivua yön yli.

  4. 4

    Valmista tomusokerista ja vadelmamehusta paksuhko kuorrute. Levitä kuorrutetta piparien pintaan. Ripottele kostean kuorrutteen pinnalle nonparelleja.

    MääräAinesosa
    2 rklvadelmamehua
    3 dltomusokeria
    nonparelleja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nonparelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä