Punajuuri-juuresterriini | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvisterriini

Punajuuri-juuresterriini

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kasvisterriini valmistuu punajuuresta ja juureksista.

Ainekset

punajuuriseos

500 g
Keitetettyjä punajuuria
1/2 tl
Inkivääriä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 dl
Ruokakermaa
4 kpl
Munaa
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja

juuresseos

200 g
Juuriselleriä
100 g
Porkkanaa
100 g
Kukkakaalia
100 g
Palsternakkaa
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
4 kpl
Munaa
1 dl
Ruokakermaa
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kokkikoulu

Vaihe 1Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori ne. Soseuta punajuuret ja lisää sekaan loput aineista. Vaihe 2Keitä juuriselleri, kukkakaali ja palsternakka kuorittuina kypsiksi. Soseuta ja lisää loput aineista.Vaihe 3Kumoa voideltuun terriinivuokaan puoleen väliin punajuuriseoksella ja sitten loput selleriseoksella. Täytä tarvittaessa toinen vuoka vastaavasti.Vaihe 4Peitä vuoat alumiinifoliolla ja pane vesihauteeseen. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tunnin ajan, kunnes terriini on kiinteää. Anna terriinin jäähtyä kunnolla ja peitä sitten muovikelmulla. Viilennä jääkaapissa mielellään yön yli.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.