Punajuuri-juuresterriini

Arvostele resepti
10 Annosta

Noin 2 tuntia

Kasvisterriini valmistuu punajuuresta ja juureksista.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Punajuuriseos

500 gkeitetettyjä punajuuria
1/2 tlinkivääriä
1 tlsuolaa
mustapippuria
1 dlruokakermaa
4 kplmunaa
1 1/2 rklvehnäjauhoja

Juuresseos

200 gjuuriselleriä
100 gporkkanaa
100 gkukkakaalia
100 gpalsternakkaa
1 tlsuolaa
valkopippuria
4 kplmunaa
1 dlruokakermaa
1 1/2 rklvehnäjauhoa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kokkikoulu

    Vaihe 1Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori ne. Soseuta punajuuret ja lisää sekaan loput aineista. Vaihe 2Keitä juuriselleri, kukkakaali ja palsternakka kuorittuina kypsiksi. Soseuta ja lisää loput aineista.Vaihe 3Kumoa voideltuun terriinivuokaan puoleen väliin punajuuriseoksella ja sitten loput selleriseoksella. Täytä tarvittaessa toinen vuoka vastaavasti.Vaihe 4Peitä vuoat alumiinifoliolla ja pane vesihauteeseen. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tunnin ajan, kunnes terriini on kiinteää. Anna terriinin jäähtyä kunnolla ja peitä sitten muovikelmulla. Viilennä jääkaapissa mielellään yön yli.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä