Punajuuri-juuresterriini - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuri-juuresterriini

Kasvisterriini
Annokset
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Kasvisterriini valmistuu punajuuresta ja juureksista.
Jaa Somessa

Ainekset

PUNAJUURISEOS

500 g
Keitetettyjä punajuuria
1/2 tl
Inkivääriä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 dl
Ruokakermaa
4 kpl
Munaa
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja

JUURESSEOS

200 g
Juuriselleriä
100 g
Porkkanaa
100 g
Kukkakaalia
100 g
Palsternakkaa
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
4 kpl
Munaa
1 dl
Ruokakermaa
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoa

Näin teet

1

Kokkikoulu

Vaihe 1Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori ne. Soseuta punajuuret ja lisää sekaan loput aineista. Vaihe 2Keitä juuriselleri, kukkakaali ja palsternakka kuorittuina kypsiksi. Soseuta ja lisää loput aineista.Vaihe 3Kumoa voideltuun terriinivuokaan puoleen väliin punajuuriseoksella ja sitten loput selleriseoksella. Täytä tarvittaessa toinen vuoka vastaavasti.Vaihe 4Peitä vuoat alumiinifoliolla ja pane vesihauteeseen. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tunnin ajan, kunnes terriini on kiinteää. Anna terriinin jäähtyä kunnolla ja peitä sitten muovikelmulla. Viilennä jääkaapissa mielellään yön yli.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.2.2005
Muokattu: 15.5.2019