Punajuuri-kikhernepihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuuri-kikhernepihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(285 g) kikherneitä
2 rkl
Öljyä
2 kpl
Isoa keitettyä punajuurta
1 rkl
Perunajauhoja
3 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kasvislientä tai maustamatonta jogurttia
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Hunajaa
(pinnalle seesaminsiemeniä)
Paistamiseen öljyä
Lisäksi paistettua sipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane kikherneet, öljy ja punajuuret monitoimikoneeseen. Jauha hienoksi. Lisää muut aineet ja käynnistä kone hetkeksi. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.

Paista taikinasta pihvejä öljyssä ohukaispannulla miedolla lämmöllä. Halutessasi voit ripotella pihveille ennen paistamista seesaminsiemeniä. Tarjoa esimerkiksi paistetun sipulin ja perunamuusin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

546

130

7,0 g

0,5 g

13,3 g

4,0 g

1,8 g

2,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

(pinnalle seesaminsiemeniä),

Paistamiseen öljyä,

Lisäksi paistettua sipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli