Punajuuriröstit ja savustettua lohta - Yhteishyvä

Punajuuriröstit ja savustettua lohta

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Punajuurta
400 g
Perunaa
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Oliiviöljyä

TILLIKASTIKE:

1 kpl
(200 g) ranskankermaa
3 rkl
Hienonnettua tilliä
2 tl
Sitruunamehua
Suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria

LISÄKSI:

300 g
Lämminsavulohta

Näin teet

1

Raasta punajuuret ja perunat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja suikaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ainekset mausteiden kanssa kulhossa ja nosta siivilään valumaan. Puristele pois mahdollisimman paljon nestettä. Nostele seosta lusikalla öljytylle leivinpaperille pellin päälle kasoja ja muotoile niistä ohuita pihvejä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pihvit ovat paistunet kauniin ruskeiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile röstit kastikkeen ja lohen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa