Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat
Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat
Yhteistyössä

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 gvoita
2 rklöljyä
8 kplpientä sipulia
3 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
6 kplvalkosipulinkynttä
5 kplrosmariininoksaa
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa
10 kplmustapippuria
1/2 dlsoijakastiketta
2 rklbalsamicoa
4 dlpunaviiniä
4–6 karitsanpotkaa
7–10 dl lihalientä
maissitärkkelystä

Valmistus

  1. 1

    Ota karitsanpotkat tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Suolaa ja pippuroi liha.

  2. 2

    Kuori sipulit ja valkosipulit. Murskaa valkosipulit kevyesti ja puolita sipulit jos ovat isompia. Kuori ja pilko palsternakka ja porkkanat n. 2 cm paloiksi.

  3. 3

    Kuumenna puolet voista ja öljystä isossa padassa. Ruskista lihapalat padassa kevyesti molemmilta puolilta, nosta sivulle.

  4. 4

    Lisää pataan loput voista ja öljystä, kuullota sipuli, palsternakka, valkosipuli ja porkkanat. Lisää hunaja.

  5. 5

    Lisää rosmariini, soijakastike, mustapippurit, balsamico, lihaliemi ja viini, kiehauta. Laita potkat joukkoon, tarkista että liemi peittää lihat. Hauduta kannella suljetussa padassa uunissa enintään 150°C lämmössä vähintään 3 tuntia.

  6. 6

    Nosta lihat sivuun ja siivilöi liemi kattilaan. Peitä liha ja juurekset foliolla ja laita 80 asteiseen uuniin odottamaan tarjoilua.

  7. 7

    Keitä lientä kasaan jotta siitä tulee hyvä punaviinikastike (n. 20-30min). Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Sekoita 1½ rkl maissitärkkelystä 1 dl:aan kylmää vettä ja sekoita kiehuvaan liemeen.

  8. 8

    Tarjoile karitsanpotka vuohenjuustoperunamuusin, punaviinikastikkeen ja juuresten kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä