Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

50 g
voita
2 rkl
öljyä
8 kpl
pientä sipulia
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
6 kpl
valkosipulinkynttä
5 kpl
rosmariininoksaa
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
10 kpl
mustapippuria
1/2 dl
soijakastiketta
2 rkl
balsamicoa
4 dl
punaviiniä
4–6 karitsanpotkaa
7–10 dl lihalientä
maissitärkkelystä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ota karitsanpotkat tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Suolaa ja pippuroi liha.

2

Kuori sipulit ja valkosipulit. Murskaa valkosipulit kevyesti ja puolita sipulit jos ovat isompia. Kuori ja pilko palsternakka ja porkkanat n. 2 cm paloiksi.

3

Kuumenna puolet voista ja öljystä isossa padassa. Ruskista lihapalat padassa kevyesti molemmilta puolilta, nosta sivulle.

4

Lisää pataan loput voista ja öljystä, kuullota sipuli, palsternakka, valkosipuli ja porkkanat. Lisää hunaja.

5

Lisää rosmariini, soijakastike, mustapippurit, balsamico, lihaliemi ja viini, kiehauta. Laita potkat joukkoon, tarkista että liemi peittää lihat. Hauduta kannella suljetussa padassa uunissa enintään 150°C lämmössä vähintään 3 tuntia.

6

Nosta lihat sivuun ja siivilöi liemi kattilaan. Peitä liha ja juurekset foliolla ja laita 80 asteiseen uuniin odottamaan tarjoilua.

7

Keitä lientä kasaan jotta siitä tulee hyvä punaviinikastike (n. 20-30min). Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Sekoita 1½ rkl maissitärkkelystä 1 dl:aan kylmää vettä ja sekoita kiehuvaan liemeen.

8

Tarjoile karitsanpotka vuohenjuustoperunamuusin, punaviinikastikkeen ja juuresten kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.