Puolukka-valkosuklaadippi
15 min

Nappaa talteen!
Kasaa vati täyteen marjoja ja hedelmiä ja sekoita kaveriksi puolukalla piristetty valkosuklaakastike. Tarjoa jälkiruokana tai illanistujaisissa fonduen tyyliin.
| 1 dl | puolukoita (pakaste) |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 1/5 kg | marjoja ja paloiteltuja hedelmiä |
- 1.
Sulata pakastepuolukat. Soseuta sauvasekoittimella.
- 2.
Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää puolukkasose ja sekoita tasaiseksi.
- 3.
Dippaa puolukka-valkosuklaadippiin marjoja ja hedelmiä.
Puolukka-valkosuklaadippi
Kasaa vati täyteen marjoja ja hedelmiä ja sekoita kaveriksi puolukalla piristetty valkosuklaakastike. Tarjoa jälkiruokana tai illanistujaisissa fonduen tyyliin.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | puolukoita (pakaste) |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
Lisäksi | |
| 1 1/5 kg | marjoja ja paloiteltuja hedelmiä |
Valmistus
- 1
Sulata pakastepuolukat. Soseuta sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 1 dl puolukoita (pakaste) - 2
Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää puolukkasose ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 2 dl kuohukermaa - 3
Dippaa puolukka-valkosuklaadippiin marjoja ja hedelmiä.
Määrä Ainesosa 1 1/5 kg marjoja ja paloiteltuja hedelmiä
Ravintosisältö
380
Energiaa kcal
1592
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,7 g
Hiilihydraatteja
32,3 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
380
Energiaa kcal
1592
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,7 g
Hiilihydraatteja
32,3 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























