Puolukkapiirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Puolukkapiirakka maistuu kahvin kanssa tai jälkiruokana. Tarjoa kauraleseillä rikastettu piirakka haaleaksi jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

150 gmargariinia (maidotonta)
3/4 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 dlkauraleseitä
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

400 gpuolukoita
1 1/2 dlhillosokeria
2 rklperunajauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia (maidotonta)
    3/4 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    1 dlkauraleseitä
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Painele taikina jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 27 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. 3

    Sekoita puolukat, hillosokeri ja perunajauhot kulhossa. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle.

    MääräAinesosa
    2 rklperunajauhoja
    400 gpuolukoita
    1 1/2 dlhillosokeria
  4. 4

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä