Puolukkapiirakka
Ainekset
Valmistus
Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 27 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita puolukat, hillosokeri ja perunajauhot kulhossa. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ja tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
418
1749
12,5 g
3,8 g
66,7 g
38,0 g
4,5 g
6,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli