Puolukkapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukkapiirakka

Puolukkapiirakka

timer-icon45 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Puolukkapiirakka maistuu kahvin kanssa tai jälkiruokana. Tarjoa piirakka haaleaksi jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ainekset

pohja

150 g
margariinia (laktoositonta)
3/4 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1 dl
kauraleseitä
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

täyte

400 g
puolukoita
1 1/2 dl
hillosokeria
2 rkl
perunajauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

150 g
margariinia (laktoositonta)
3/4 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1 dl
kauraleseitä
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Painele taikina jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 27 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

3

Sekoita puolukat, hillosokeri ja perunajauhot kulhossa. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle.

2 rkl
perunajauhoja
400 g
puolukoita
1 1/2 dl
hillosokeria
4

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ja tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1749

418

12,5 g

3,8 g

66,7 g

38,0 g

4,5 g

6,5 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli