Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 27 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita puolukat, hillosokeri ja perunajauhot kulhossa. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ja tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
418
1749
12,5 g
3,8 g
66,7 g
38,0 g
4,5 g
6,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli