Puolukkatorttu

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
2 dlvehnäjauhoja
2 tlkanelia
1 tlleivinjauhetta
3 dlpuolukoita
2 rklsokeria

Päälle

1/2 dlkermaa (tai smetanaa)
1/2 dlsokeria (tai fariinisokeria)
1 dlkookoshiutaleita

Lisäksi halutessasi

4 dlvaniljakastiketta (tai jäätelöä)

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu kaneli ja leivinjauhe. Levitä taikina torttuvuoan tai irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.Ripottele päälle puolukat ja sirottele pinnalle hiukan sokeria. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.Kiehauta kattilassa pinnalle tulevat aineet ja lusikoi seos tortulle. Kypsennä vielä 15 minuuttia. Voit tarjota lisänä jäätelöä tai vaniljakastiketta.Uuninlämpötila 200 astetta, paistoaika yhteensä noin 30 min.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen jaReeta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025