Puolukkatorttu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkatorttu

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Kanelia
1 tl
Leivinjauhetta
3 dl
Puolukoita
2 rkl
Sokeria

PÄÄLLE

1/2 dl
Kermaa (tai smetanaa)
1/2 dl
Sokeria (tai fariinisokeria)
1 dl
Kookoshiutaleita

LISÄKSI HALUTESSASI

4 dl
Vaniljakastiketta (tai jäätelöä)

Näin teet

1

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu kaneli ja leivinjauhe. Levitä taikina torttuvuoan tai irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.Ripottele päälle puolukat ja sirottele pinnalle hiukan sokeria. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.Kiehauta kattilassa pinnalle tulevat aineet ja lusikoi seos tortulle. Kypsennä vielä 15 minuuttia. Voit tarjota lisänä jäätelöä tai vaniljakastiketta.Uuninlämpötila 200 astetta, paistoaika yhteensä noin 30 min.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen jaReeta Nygård
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 15.5.2019