Puolukkatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukkatorttu

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

pohja

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Kanelia
1 tl
Leivinjauhetta
3 dl
Puolukoita
2 rkl
Sokeria

päälle

1/2 dl
Kermaa (tai smetanaa)
1/2 dl
Sokeria (tai fariinisokeria)
1 dl
Kookoshiutaleita

lisäksi halutessasi

4 dl
Vaniljakastiketta (tai jäätelöä)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu kaneli ja leivinjauhe. Levitä taikina torttuvuoan tai irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.Ripottele päälle puolukat ja sirottele pinnalle hiukan sokeria. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.Kiehauta kattilassa pinnalle tulevat aineet ja lusikoi seos tortulle. Kypsennä vielä 15 minuuttia. Voit tarjota lisänä jäätelöä tai vaniljakastiketta.Uuninlämpötila 200 astetta, paistoaika yhteensä noin 30 min.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen jaReeta Nygård
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.