Purjomureke

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
800 gpaistijauhelihaa
1 dlkorppujauhoja
3 dlvettä (ja ruokakermaa)
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
2 kplkananmunaa

Täyte:

1 kpl(250 g) purjo
1 - 2 rklöljyä
100 gmurennettua sinihomejuustoa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa korppujauhot kulhoon, lisää neste ja anna turvota hetki. Lisää murekkeen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Puhdista purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuullota renkaita viitisen minuuttia öljyssä. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja kuumenna niin että juusto sulaa. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kahden litran vuoka. Levitä vuokaan kolmasosa murekeseoksesta ja lusikoi sen päälle puolet purjosta. Levitä päälle toinen kolmannes murekeseoksesta sekä sen pinnalle loput purjoseoksesta. Levitä pinnalla loppu murekeseos. Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa 60 minuuttia. tarjoa juuressoseen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä