Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Purjomureke

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta

Ainekset

800 g
Paistijauhelihaa
1 dl
Korppujauhoja
3 dl
Vettä (ja ruokakermaa)
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 kpl
Kananmunaa

Täyte:

1 kpl
(250 g) purjo
1 - 2 rkl
Öljyä
100 g
Murennettua sinihomejuustoa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa korppujauhot kulhoon, lisää neste ja anna turvota hetki. Lisää murekkeen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Puhdista purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuullota renkaita viitisen minuuttia öljyssä. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja kuumenna niin että juusto sulaa. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kahden litran vuoka. Levitä vuokaan kolmasosa murekeseoksesta ja lusikoi sen päälle puolet purjosta. Levitä päälle toinen kolmannes murekeseoksesta sekä sen pinnalle loput purjoseoksesta. Levitä pinnalla loppu murekeseos. Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa 60 minuuttia. tarjoa juuressoseen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.