Purjomureke - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Purjomureke

???
Annokset
7
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Paistijauhelihaa
1 dl
Korppujauhoja
3 dl
Vettä (ja ruokakermaa)
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 kpl
Kananmunaa

TÄYTE:

1 kpl
(250 g) purjo
1 - 2 rkl
Öljyä
100 g
Murennettua sinihomejuustoa
Mustapippuria

Näin teet

1

Mittaa korppujauhot kulhoon, lisää neste ja anna turvota hetki. Lisää murekkeen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Puhdista purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuullota renkaita viitisen minuuttia öljyssä. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja kuumenna niin että juusto sulaa. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kahden litran vuoka. Levitä vuokaan kolmasosa murekeseoksesta ja lusikoi sen päälle puolet purjosta. Levitä päälle toinen kolmannes murekeseoksesta sekä sen pinnalle loput purjoseoksesta. Levitä pinnalla loppu murekeseos. Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa 60 minuuttia. tarjoa juuressoseen kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 15.5.2019