Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Purjoperunamuusi

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tuore purjo tuo perunamuusiin makua ja väriä. Kuullota purjosuikaleet pannulla ja lisää valmiin perunamuusin joukkoon.

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1/2 kpl
Purjoa
1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja suikaloi. Kuullota purjot pannulla öljyssä.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita purjot muusin joukkoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

200

839

7,8 g

3,8 g

26,6 g

2,9 g

1,8 g

4,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli