Purjoperunamuusi - Yhteishyvä

Purjoperunamuusi

???
Annokset
8
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Tuore purjo tuo perunamuusiin makua ja väriä. Kuullota purjosuikaleet pannulla ja lisää valmiin perunamuusin joukkoon.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1/2 kpl
Purjoa
1 rkl
Öljyä

Näin teet

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja suikaloi. Kuullota purjot pannulla öljyssä.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita purjot muusin joukkoon.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g213 g
Proteiinia4 g35 g
Rasvaa8 g62 g
Kuituja2 g14 g
Energiaa kj839 6710
Energiaa kcal200 1603

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g213 g
Proteiinia4 g35 g
Rasvaa8 g62 g
Kuituja2 g14 g
Energiaa kj839 6710
Energiaa kcal200 1603

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.