Purjoperunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunamuusi ohje

Purjoperunamuusi

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tuore purjo tuo perunamuusiin makua ja väriä. Kuullota purjosuikaleet pannulla ja lisää valmiin perunamuusin joukkoon.

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1/2 kpl
Purjoa
1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja suikaloi. Kuullota purjot pannulla öljyssä.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita purjot muusin joukkoon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

839

200

7,8 g

3,8 g

26,6 g

2,9 g

1,8 g

4,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli