Purjoperunamuusi

Arvostele resepti
8 Annosta

15 min

Tuore purjo tuo perunamuusiin makua ja väriä. Kuullota purjosuikaleet pannulla ja lisää valmiin perunamuusin joukkoon.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tlsuolaa
3 dlkeitinlientä tai maitoa
50 gvoita (halutessasi)
1/2 kplpurjoa
1 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja suikaloi. Kuullota purjot pannulla öljyssä.

    Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita purjot muusin joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä