Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Purjopizza

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Pohja

2 dl
Vettä
1/4 kpl
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Sokeria
2 rkl
Öljyä
5 - 6 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

2 kpl
Pientä purjoa
1 tl
Sokeria
2 rkl
Öljyä paistamiseen
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
Mustapippuria
1 1/2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Alusta taikina notkeaksi. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Halkaise ja huuhdo purjot huolellisesti. Leikkaa halkaistusta purjoista reiluja paloja ja paista niitä sokerin kanssa hetken aikaa pannulla, kunnes niissä on hieman väriä.Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ohuiksi suorakaiteen mallisiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat pellille. Sivele hieman öljyä pizzapohjien päälle ja asettele pinnalle purjopalat. Mausta suolalla, timjamilla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista pizzoja 225 asteessa uunin alaosassa 15-20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 1.2.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.