Purjopizza | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Purjopizza

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

2 dl
Vettä
1/4 kpl
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Sokeria
2 rkl
Öljyä
5 - 6 dl
Vehnäjauhoja

täyte

2 kpl
Pientä purjoa
1 tl
Sokeria
2 rkl
Öljyä paistamiseen
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
Mustapippuria
1 1/2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Alusta taikina notkeaksi. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Halkaise ja huuhdo purjot huolellisesti. Leikkaa halkaistusta purjoista reiluja paloja ja paista niitä sokerin kanssa hetken aikaa pannulla, kunnes niissä on hieman väriä.Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ohuiksi suorakaiteen mallisiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat pellille. Sivele hieman öljyä pizzapohjien päälle ja asettele pinnalle purjopalat. Mausta suolalla, timjamilla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista pizzoja 225 asteessa uunin alaosassa 15-20 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 1.2.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.