Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pyhän perunakohokkaat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Suurta jauhoista perunaa
25 g
Voita ja margariinia
1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Muna
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat huolellisesti ja pistele niihin muutamia reikiä haarukalla. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 50-60 minuuttia. Halkaise perunat pituussuunnassa kahtia ja koverra lusikalla sisus pois. Hienonna sisus voin kanssa sekaisin. Erottele keltuainen ja valkuainen. Lisää perunasoseeseen maito ja keltuainen sekä suola ja hienonnettu tilli. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele perunasoseeseen. Jaa massa perunakuoriin ja gratinoi uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Tarjoile esim. kalan lisukkeena.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 1.2.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.