Pyöreä voileipäkakku - Yhteishyvä

Pyöreä voileipäkakku

???
Annokset
15
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Leipää

TÄYTE 1

200 g
Kinkkua
100 g
Tuorejuustoa
1 kpl
Ruukku basilikaa
60 g
Kurkkua

TÄYTE 2

60 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kpl
Avokadoa
2 rkl
Sitruunamehua
Pala purjoa
200 g
Tuorejuustoa

KOSTUTUS:

1 dl
Maitoa tai lihalientä

KUORRUTUS:

300 g
Tuorejuustoa
3 rkl
Kevytranskankermaa

KORISTELUUN:

Tomaattia, paprikaa, salaatinlehtiä

Näin teet

1

Valmista täytteet. Täyte 1: Kuutioi kinkku ja kurkku. Leikkaa basilika. Sekoita ainekset tuorejuustoon. Täyte 2: pilko aurinkokuivatut tomaatit ja purjo. Soseuta avokadot ja sekoita joukkoon sitruunanmehu. Yhdistä ainekset tuorejuustoon, johon on sekoitettu majoneesi. Vuoraa pyöreä (irtopohja)vuoka kelmulla. Leikkaa leivistä reunat ja tee ensimmäinen kerros asettamalla leipiä vieri viereen. Kostuta lihaliemellä tai maidolla. Levitä täyte leipien päälle. Tee uusi leipäkerros ja kostuta. Levitä toinen täyte ja päällimmäiseksi leipäkerros. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin. Anna makujen imeytyä yön yli. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu. Kuorruta kakku. Koristele kinkkusiivuilla, pienillä tomaateilla, paprikalla ja salaatinlehdillä.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa