Rahkainen sitruunajäädyke
15 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | keltuainen |
| 3/4 dl | sokeria |
| 150 g | tuorejuustoa (esim. appelsiinin makuista) |
| 2 dl | rahkaa |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | sukaatteja |
| 2 rkl | mantelirouhetta |
| 2 rkl | rusinoita |
| 2 dl | kuohukermaa |
- 1.
Vaahdota keltuainen ja sokeri keskenään. Lisää rahka ja tuorejuusto sekä sitruunanmehu, sukaatit, mantelirouhe ja rusinat. Vaahdota kerma ja lisää se viimeisenä seokseen. Pane seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai kakkuvuokaan ja peitä se kelmulla. Pane vuoka pakastimeen ja anna jäätyä mieluiten yön yli ennen vuoasta kumoamista ja tarjoilua.
Rahkainen sitruunajäädyke
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | keltuainen |
| 3/4 dl | sokeria |
| 150 g | tuorejuustoa (esim. appelsiinin makuista) |
| 2 dl | rahkaa |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | sukaatteja |
| 2 rkl | mantelirouhetta |
| 2 rkl | rusinoita |
| 2 dl | kuohukermaa |
Valmistus
- 1
Vaahdota keltuainen ja sokeri keskenään. Lisää rahka ja tuorejuusto sekä sitruunanmehu, sukaatit, mantelirouhe ja rusinat. Vaahdota kerma ja lisää se viimeisenä seokseen. Pane seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai kakkuvuokaan ja peitä se kelmulla. Pane vuoka pakastimeen ja anna jäätyä mieluiten yön yli ennen vuoasta kumoamista ja tarjoilua.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























