Rahkavuokaleipä - Yhteishyvä

Rahkavuokaleipä

???
Annokset
2
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINAJUURI

4 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
4 dl
Vehnäjauhoja

LISÄKSI

1 tl
Suolaa
1 dl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Rusinoita
250 g
Maitorahkaa
100 g
Mantelirouhetta
(0,5 g sahramia)
7 dl
Hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
100 g
Margariinia

VOITELUUN

1 kpl
Kanamuna

PINNALLE

Auringonkukan- tai seesaminsiemeniä

Näin teet

1

Sekoita taikinajuuren ainekset kädenlämpöiseen veteen ja anna juuren seistä peitettynä lämpimässä paikassa ½ tunnin ajan. Lisää suola, loput siirapista, rusinat, rahka, mantelirouhe ja halutessasi sahrami. Alusta taikina jauhoilla ja lisää loppuvaiheessa sula margariini. Kumoa taikina kahteen noin 22 cm:n pituiseen leipävuokaan ja anna kohota. Voitele munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 9.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa