Rahkavuokaleipä

Nappaa talteen!
| Taikinajuuri | |
|---|---|
| 4 dl | vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1/2 dl | vaaleaa siirappia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | vaaleaa siirappia |
| 1 dl | rusinoita |
| 250 g | maitorahkaa |
| 100 g | mantelirouhetta |
| (0,5 g sahramia) | |
| 7 dl | hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja |
| 100 g | margariinia |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kanamuna |
| Pinnalle | |
| auringonkukan- tai seesaminsiemeniä | |
- 1.
Sekoita taikinajuuren ainekset kädenlämpöiseen veteen ja anna juuren seistä peitettynä lämpimässä paikassa ½ tunnin ajan. Lisää suola, loput siirapista, rusinat, rahka, mantelirouhe ja halutessasi sahrami. Alusta taikina jauhoilla ja lisää loppuvaiheessa sula margariini. Kumoa taikina kahteen noin 22 cm:n pituiseen leipävuokaan ja anna kohota. Voitele munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.
Rahkavuokaleipä
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikinajuuri | |
| 4 dl | vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1/2 dl | vaaleaa siirappia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | vaaleaa siirappia |
| 1 dl | rusinoita |
| 250 g | maitorahkaa |
| 100 g | mantelirouhetta |
| (0,5 g sahramia) | |
| 7 dl | hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja |
| 100 g | margariinia |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kanamuna |
Pinnalle | |
| auringonkukan- tai seesaminsiemeniä | |
Valmistus
- 1
Sekoita taikinajuuren ainekset kädenlämpöiseen veteen ja anna juuren seistä peitettynä lämpimässä paikassa ½ tunnin ajan. Lisää suola, loput siirapista, rusinat, rahka, mantelirouhe ja halutessasi sahrami. Alusta taikina jauhoilla ja lisää loppuvaiheessa sula margariini. Kumoa taikina kahteen noin 22 cm:n pituiseen leipävuokaan ja anna kohota. Voitele munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























