Rahkavuokaleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rahkavuokaleipä

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

taikinajuuri

4 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
4 dl
Vehnäjauhoja

lisäksi

1 tl
Suolaa
1 dl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Rusinoita
250 g
Maitorahkaa
100 g
Mantelirouhetta
(0,5 g sahramia)
7 dl
Hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
100 g
Margariinia

voiteluun

1 kpl
Kanamuna

pinnalle

Auringonkukan- tai seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita taikinajuuren ainekset kädenlämpöiseen veteen ja anna juuren seistä peitettynä lämpimässä paikassa ½ tunnin ajan. Lisää suola, loput siirapista, rusinat, rahka, mantelirouhe ja halutessasi sahrami. Alusta taikina jauhoilla ja lisää loppuvaiheessa sula margariini. Kumoa taikina kahteen noin 22 cm:n pituiseen leipävuokaan ja anna kohota. Voitele munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 9.2.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.