Rahkavuokaleipä

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa

Taikinajuuri

4 dlvettä
50 ghiivaa
1/2 dlvaaleaa siirappia
4 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

1 tlsuolaa
1 dlvaaleaa siirappia
1 dlrusinoita
250 gmaitorahkaa
100 gmantelirouhetta
(0,5 g sahramia)
7 dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
100 gmargariinia

Voiteluun

1 kplkanamuna

Pinnalle

auringonkukan- tai seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita taikinajuuren ainekset kädenlämpöiseen veteen ja anna juuren seistä peitettynä lämpimässä paikassa ½ tunnin ajan. Lisää suola, loput siirapista, rusinat, rahka, mantelirouhe ja halutessasi sahrami. Alusta taikina jauhoilla ja lisää loppuvaiheessa sula margariini. Kumoa taikina kahteen noin 22 cm:n pituiseen leipävuokaan ja anna kohota. Voitele munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä