Raikas lohi-parsacocktail | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raikas lohi-parsacocktail

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Lime-inkiväärimarinoitu lohi ja sitruksinen parsasalsa ovat kevään raikkain alkupala.

Ainekset

500 g
Lohifileetä
6 kpl
Limeä
3 dl
Vettä
1 dl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Inkivääriä raastettuna
1/2 kpl
Chiliä
3 rkl
Sokeria
2 tl
Sinappia
1 tl
Suolaa

parsa-sitrussalsa

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
1 kpl
Avokado
1 kpl
Verigreippi
2 kpl
Appelsiinia
2 kpl
Mandariinia
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista lohifileestä ruodot. Leikkaa 1 ½ cm:n kuutioiksi.

500 g
Lohifileetä
2

Purista limeistä mehu kulhoon. Lisää vesi ja etikka.

6 kpl
Limeä
3 dl
Vettä
1 dl
Valkoviinietikkaa
3

Raasta inkivääri ja paloittele chili. Lisää ne ja mausteet nesteeseen. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.

1 rkl
Inkivääriä raastettuna
1/2 kpl
Chiliä
3 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 tl
Sinappia
4

Lisää kalat kulhoon niin, että ne peittyvät marinadiin. Laita jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

5

Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2 cm:n paloiksi.

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
1/2 tl
Suolaa
6

Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi, puolita lohkot. Hienonna korianteri. Yhdistä salsan ainekset kevyesti sekoittaen.

1 kpl
Avokado
2 kpl
Appelsiinia
1 kpl
Verigreippi
2 kpl
Mandariinia
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
7

Valuta lohikuutiot ja nostele salsaan. Jaa annosmaljoihin.

8

Vinkki: Laita lohi-parsacocktailia vadille salaatin päälle ja tarjoa noutopöydässä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1514

362

18,0 g

3,2 g

21,4 g

21,4 g

6,6 g

21,4 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Vettä,

1 rkl Inkivääriä raastettuna,

Chiliä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli