Raikas lohi-parsacocktail

Nappaa talteen!
Lime-inkiväärimarinoitu lohi ja sitruksinen parsasalsa ovat kevään raikkain alkupala.
| 500 g | lohifileetä |
| 6 kpl | limeä |
| 3 dl | vettä |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | inkivääriä raastettuna |
| 1/2 kpl | chiliä |
| 3 rkl | sokeria |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | suolaa |
| Parsa-sitrussalsa | |
|---|---|
| 1/2 kpl | nippua (250 g) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | verigreippi |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 kpl | mandariinia |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
- 1.
Poista lohifileestä ruodot. Leikkaa 1 ½ cm:n kuutioiksi.
- 2.
Purista limeistä mehu kulhoon. Lisää vesi ja etikka.
- 3.
Raasta inkivääri ja paloittele chili. Lisää ne ja mausteet nesteeseen. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
- 4.
Lisää kalat kulhoon niin, että ne peittyvät marinadiin. Laita jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
- 5.
Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2 cm:n paloiksi.
- 6.
Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi, puolita lohkot. Hienonna korianteri. Yhdistä salsan ainekset kevyesti sekoittaen.
- 7.
Valuta lohikuutiot ja nostele salsaan. Jaa annosmaljoihin.
- 8.
Vinkki: Laita lohi-parsacocktailia vadille salaatin päälle ja tarjoa noutopöydässä.
Raikas lohi-parsacocktail
Lime-inkiväärimarinoitu lohi ja sitruksinen parsasalsa ovat kevään raikkain alkupala.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | lohifileetä |
| 6 kpl | limeä |
| 3 dl | vettä |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | inkivääriä raastettuna |
| 1/2 kpl | chiliä |
| 3 rkl | sokeria |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | suolaa |
Parsa-sitrussalsa | |
| 1/2 kpl | nippua (250 g) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | verigreippi |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 kpl | mandariinia |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Poista lohifileestä ruodot. Leikkaa 1 ½ cm:n kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 500 g lohifileetä - 2
Purista limeistä mehu kulhoon. Lisää vesi ja etikka.
Määrä Ainesosa 6 kpl limeä 3 dl vettä 1 dl valkoviinietikkaa - 3
Raasta inkivääri ja paloittele chili. Lisää ne ja mausteet nesteeseen. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
Määrä Ainesosa 1 rkl inkivääriä raastettuna 1/2 kpl chiliä 3 rkl sokeria 1 tl suolaa 2 tl sinappia - 4
Lisää kalat kulhoon niin, että ne peittyvät marinadiin. Laita jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
- 5
Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2 cm:n paloiksi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl nippua (250 g) vihreää tankoparsaa 1/2 tl suolaa - 6
Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi, puolita lohkot. Hienonna korianteri. Yhdistä salsan ainekset kevyesti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1 kpl avokado 2 kpl appelsiinia 1 kpl verigreippi 2 kpl mandariinia 1/2 kpl ruukkua korianteria 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 1 tl sokeria - 7
Valuta lohikuutiot ja nostele salsaan. Jaa annosmaljoihin.
- 8
Vinkki: Laita lohi-parsacocktailia vadille salaatin päälle ja tarjoa noutopöydässä.
Ravintosisältö
362
Energiaa kcal
1514
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,4 g
Hiilihydraatteja
21,4 g
Sokereita
6,6 g
Kuituja
21,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
362
Energiaa kcal
1514
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,4 g
Hiilihydraatteja
21,4 g
Sokereita
6,6 g
Kuituja
21,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl Vettä, 1 rkl Inkivääriä raastettuna, Chiliä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























