Raikas lohi-parsacocktail - Yhteishyvä

Raikas lohi-parsacocktail

???
Annokset
5
Lime-inkiväärimarinoitu lohi ja sitruksinen parsasalsa ovat kevään raikkain alkupala.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Lohifileetä
6 kpl
Limeä
3 dl
Vettä
1 dl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Inkivääriä raastettuna
1/2 kpl
Chiliä
3 rkl
Sokeria
2 tl
Sinappia
1 tl
Suolaa

PARSA-SITRUSSALSA

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
1 kpl
Avokado
1 kpl
Verigreippi
2 kpl
Appelsiinia
2 kpl
Mandariinia
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Poista lohifileestä ruodot. Leikkaa 1 ½ cm:n kuutioiksi.

500 g
Lohifileetä
2

Purista limeistä mehu kulhoon. Lisää vesi ja etikka.

6 kpl
Limeä
3 dl
Vettä
1 dl
Valkoviinietikkaa
3

Raasta inkivääri ja paloittele chili. Lisää ne ja mausteet nesteeseen. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.

1 rkl
Inkivääriä raastettuna
1/2 kpl
Chiliä
3 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 tl
Sinappia
4

Lisää kalat kulhoon niin, että ne peittyvät marinadiin. Laita jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

5

Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2 cm:n paloiksi.

1/2 kpl
Nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
1/2 tl
Suolaa
6

Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi, puolita lohkot. Hienonna korianteri. Yhdistä salsan ainekset kevyesti sekoittaen.

1 kpl
Avokado
2 kpl
Appelsiinia
1 kpl
Verigreippi
2 kpl
Mandariinia
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
7

Valuta lohikuutiot ja nostele salsaan. Jaa annosmaljoihin.

8

Vinkki: Laita lohi-parsacocktailia vadille salaatin päälle ja tarjoa noutopöydässä.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g107 g
Proteiinia21 g107 g
Rasvaa18 g90 g
Kuituja7 g33 g
Energiaa kj1514 7572
Energiaa kcal362 1808

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Vettä

  • 1 rkl Inkivääriä raastettuna

  • Chiliä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g107 g
Proteiinia21 g107 g
Rasvaa18 g90 g
Kuituja7 g33 g
Energiaa kj1514 7572
Energiaa kcal362 1808

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Vettä

  • 1 rkl Inkivääriä raastettuna

  • Chiliä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.