Poista lohifileestä ruodot. Leikkaa 1 ½ cm:n kuutioiksi.
Purista limeistä mehu kulhoon. Lisää vesi ja etikka.
Raasta inkivääri ja paloittele chili. Lisää ne ja mausteet nesteeseen. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
Lisää kalat kulhoon niin, että ne peittyvät marinadiin. Laita jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2 cm:n paloiksi.
Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi, puolita lohkot. Hienonna korianteri. Yhdistä salsan ainekset kevyesti sekoittaen.
Valuta lohikuutiot ja nostele salsaan. Jaa annosmaljoihin.
Vinkki: Laita lohi-parsacocktailia vadille salaatin päälle ja tarjoa noutopöydässä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
362
1514
18,0 g
3,2 g
21,4 g
21,4 g
6,6 g
21,4 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Vettä,
1 rkl Inkivääriä raastettuna,
Chiliä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli