Raikas lohi-parsacocktail

Lime-inkiväärimarinoitu lohi ja sitruksinen parsasalsa ovat kevään raikkain alkupala.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 glohifileetä
6 kpllimeä
3 dlvettä
1 dlvalkoviinietikkaa
1 rklinkivääriä raastettuna
1/2 kplchiliä
3 rklsokeria
2 tlsinappia
1 tlsuolaa

Parsa-sitrussalsa

1/2 kplnippua (250 g) vihreää tankoparsaa
1 kplavokado
1 kplverigreippi
2 kplappelsiinia
2 kplmandariinia
1/2 kplruukkua korianteria
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Poista lohifileestä ruodot. Leikkaa 1 ½ cm:n kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    500 glohifileetä
  2. 2

    Purista limeistä mehu kulhoon. Lisää vesi ja etikka.

    MääräAinesosa
    6 kpllimeä
    3 dlvettä
    1 dlvalkoviinietikkaa
  3. 3

    Raasta inkivääri ja paloittele chili. Lisää ne ja mausteet nesteeseen. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.

    MääräAinesosa
    1 rklinkivääriä raastettuna
    1/2 kplchiliä
    3 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    2 tlsinappia
  4. 4

    Lisää kalat kulhoon niin, että ne peittyvät marinadiin. Laita jääkaappiin 2–3 tunniksi. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

  5. 5

    Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2 cm:n paloiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplnippua (250 g) vihreää tankoparsaa
    1/2 tlsuolaa
  6. 6

    Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi, puolita lohkot. Hienonna korianteri. Yhdistä salsan ainekset kevyesti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 kplavokado
    2 kplappelsiinia
    1 kplverigreippi
    2 kplmandariinia
    1/2 kplruukkua korianteria
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsokeria
  7. 7

    Valuta lohikuutiot ja nostele salsaan. Jaa annosmaljoihin.

  8. 8

    Vinkki: Laita lohi-parsacocktailia vadille salaatin päälle ja tarjoa noutopöydässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl Vettä, 1 rkl Inkivääriä raastettuna, Chiliä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä