Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raikas omena-kermakakku

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta

Ainekset

Kakkutaikina

6 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Vanilliinisokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

Kostutukseen

1 - 1 1/2 dl
Omenatäysmehua

Täyte

1 rkl
Margariinia tai voita
3 kpl
Hapanta omenaa raasteena
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia
2 dl
Rahkaa
2 dl
Kouhu- tai vispikermaa
3 - 4 rkl
Valmista kinuskikastiketta
3 - 4 kpl
Liivatelehteä

Koristeeksi

3 dl
Kuohu- tai vispikermaa
Sokeria
Sitruunanmehuun kasteltuja omenaviipaleita
Viinirypäleitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä keskenään vanilliinisokeri, jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä kakkua 30-35 minuuttia, kunnes se on kypsää. Kumoa jäähtynyt kakku leivinpaperille ja leikkaa se kolmeksi levyksi. Kostuta kakku mehulla.Pane kattilaan rasva, omenaraaste, sokeri ja kaneli. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä seos.Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä kermavaahtoon rahka, omenasose ja kinuskikastike. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä pehmeiksi ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa omenamehua. Kaada seos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kokoa kakku levittämällä täytettä kakkukerrosten väliin. Peittele kakku hyvin ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.Vaahdota kerma ja levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle. Koristele omenanviipaleilla ja viinirypäleenpuolikkailla.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 9.2.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.