Raikas omena-kermakakku

Nappaa talteen!
| Kakkutaikina | |
|---|---|
| 6 kpl | munaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Kostutukseen | |
| 1 - 1 1/2 dl | omenatäysmehua |
| Täyte | |
| 1 rkl | margariinia tai voita |
| 3 kpl | hapanta omenaa raasteena |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 2 dl | rahkaa |
| 2 dl | kouhu- tai vispikermaa |
| 3 - 4 rkl | valmista kinuskikastiketta |
| 3 - 4 kpl | liivatelehteä |
| Koristeeksi | |
| 3 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| sokeria | |
| sitruunanmehuun kasteltuja omenaviipaleita | |
| viinirypäleitä | |
- 1.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä keskenään vanilliinisokeri, jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä kakkua 30-35 minuuttia, kunnes se on kypsää. Kumoa jäähtynyt kakku leivinpaperille ja leikkaa se kolmeksi levyksi. Kostuta kakku mehulla.Pane kattilaan rasva, omenaraaste, sokeri ja kaneli. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä seos.Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä kermavaahtoon rahka, omenasose ja kinuskikastike. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä pehmeiksi ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa omenamehua. Kaada seos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kokoa kakku levittämällä täytettä kakkukerrosten väliin. Peittele kakku hyvin ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.Vaahdota kerma ja levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle. Koristele omenanviipaleilla ja viinirypäleenpuolikkailla.
Raikas omena-kermakakku
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkutaikina | |
| 6 kpl | munaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Kostutukseen | |
| 1 - 1 1/2 dl | omenatäysmehua |
Täyte | |
| 1 rkl | margariinia tai voita |
| 3 kpl | hapanta omenaa raasteena |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 2 dl | rahkaa |
| 2 dl | kouhu- tai vispikermaa |
| 3 - 4 rkl | valmista kinuskikastiketta |
| 3 - 4 kpl | liivatelehteä |
Koristeeksi | |
| 3 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| sokeria | |
| sitruunanmehuun kasteltuja omenaviipaleita | |
| viinirypäleitä | |
Valmistus
- 1
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä keskenään vanilliinisokeri, jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä kakkua 30-35 minuuttia, kunnes se on kypsää. Kumoa jäähtynyt kakku leivinpaperille ja leikkaa se kolmeksi levyksi. Kostuta kakku mehulla.Pane kattilaan rasva, omenaraaste, sokeri ja kaneli. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä seos.Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä kermavaahtoon rahka, omenasose ja kinuskikastike. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä pehmeiksi ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa omenamehua. Kaada seos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kokoa kakku levittämällä täytettä kakkukerrosten väliin. Peittele kakku hyvin ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.Vaahdota kerma ja levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle. Koristele omenanviipaleilla ja viinirypäleenpuolikkailla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












