Raikas omena-kermakakku

Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa

Kakkutaikina

6 kplmunaa
2 dlsokeria
1 tlvanilliinisokeria
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta

Kostutukseen

1 - 1 1/2 dlomenatäysmehua

Täyte

1 rklmargariinia tai voita
3 kplhapanta omenaa raasteena
1/2 dlsokeria
1 tlkanelia
2 dlrahkaa
2 dlkouhu- tai vispikermaa
3 - 4 rklvalmista kinuskikastiketta
3 - 4 kplliivatelehteä

Koristeeksi

3 dlkuohu- tai vispikermaa
sokeria
sitruunanmehuun kasteltuja omenaviipaleita
viinirypäleitä

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä keskenään vanilliinisokeri, jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä kakkua 30-35 minuuttia, kunnes se on kypsää. Kumoa jäähtynyt kakku leivinpaperille ja leikkaa se kolmeksi levyksi. Kostuta kakku mehulla.Pane kattilaan rasva, omenaraaste, sokeri ja kaneli. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä seos.Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä kermavaahtoon rahka, omenasose ja kinuskikastike. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä pehmeiksi ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa omenamehua. Kaada seos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kokoa kakku levittämällä täytettä kakkukerrosten väliin. Peittele kakku hyvin ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.Vaahdota kerma ja levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle. Koristele omenanviipaleilla ja viinirypäleenpuolikkailla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä