Raita-kastike

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Raita-kastike on intialainen jogurttikastike, jossa on rapeaa kurkkua ja hienonnettua minttua. Kurkkuraita sopii alkuruoaksi naanleivän kanssa sekä mausteisten ruokien lisukkeeksi. Lempeänmakuinen raita lievittää tehokkaasti chilin poltetta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gkurkkua
2 dlmaustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1/2 dlminttua hienonnettuna
2 rkllimenmehua
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 tljuustokuminaa eli jeeraa
1/4 tlchilirouhetta

Valmistus

  1. 1

    Pese kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Laita raaste siivilään, painele ylimääräinen neste pois. Voit myös leikata kurkun hyvin pieniksi kuutioiksi, jolloin sitä ei tarvitse valuttaa.

    MääräAinesosa
    200 gkurkkua
  2. 2

    Mittaa jogurtti kulhoon. Hienonna minttu. Sekoita kurkku, minttu, limemehu ja mausteet jogurttiin. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    2 dlmaustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
    1/2 dlminttua hienonnettuna
    2 rkllimenmehua
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tljuustokuminaa eli jeeraa
    1/4 tlchilirouhetta

Vinkki: Kokeile raita-kastiketta uunituoreen naanleivän dippikastikkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl minttua hienonnettuna, 0.5 tl juustokuminaa eli jeeraa, 0.25 tl chilirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä