Rakastettu ranskalainen sipulisilli

arvosana5/5

(6)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Ranskalaisen sipulisillin makeahko ja hieman hapokas maku on peräisin marinoidusta punasipulista. Silli marinoituu herkullisen meheväksi jopa vuorokaudessa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 pkt, à 150 g) sillifileitä

Sipuliliemi

2 kplpunasipulia
1 dlsokeria
3/4 dlpunaviinietikkaa
1/2 dlvettä
1/4 tlsuolaa
2 kpllaakerinlehteä
8 kplkokonaista maustepippuria
1 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Mittaa sokeri, etikka, vesi ja mausteet pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää sipulit ja öljy. Jäähdytä liemi.

    MääräAinesosa
    2 kplpunasipulia
    1 dlsokeria
    3/4 dlpunaviinietikkaa
    1/2 dlvettä
    1/4 tlsuolaa
    2 kpllaakerinlehteä
    8 kplkokonaista maustepippuria
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Viipaloi fileet.

    MääräAinesosa
    300 g(2 pkt, à 150 g) sillifileitä
  3. 3

    Lado sillit lasipurkkiin. Kaada liemi sillien päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä, 8 kpl kokonaista maustepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä