Ranskanpastilli-mokkapalat

arvosana4/5

(11)arviota
24 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Hennon pastellisävyiset ranskanpastillit kruunaavat vegaaniset mokkapalat. Ranskalaiset pastillit rouskuvat ihanasti pinnalla ja antavat piparmintun makua taikinaan. Muhkea pellillinen maidottomia ja munattomia mokkapaloja on takuuvarma myyjäisten hitti!

Ainekset

MääräAinesosa
175 g(1 ps) ranskalaisia pastilleja (avec)
100 gmaidotonta margariinia
3 dlkaurajuomaa
6 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
1 dlkaakaojauhetta
1 rklleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

100 gmaidotonta margariinia
1 dlvahvaa kahvijuomaa
500 gtomusokeria
1/2 dlkaakaojauhetta

Koristelu

175 g(1 ps) ranskalaisia pastilleja (avec)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Leikkaa taikinaan tulevat pastillit rouheeksi. Sulata rasva. Yhdistä kaurajuoma rasvaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pastillirouhe ja rasvaseos jauhoihin. Sekoita varovasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    175 g(1 ps) ranskalaisia pastilleja (avec)
    100 gmaidotonta margariinia
    3 dlkaurajuomaa
    6 dlvehnäjauhoja
    3 dlsokeria
    1 dlkaakaojauhetta
    1 rklleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

  3. 3

    Valmista kuorrutus. Sulata margariini kattilassa. Lisää kahvi. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe rasvan joukkoon. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gmaidotonta margariinia
    1 dlvahvaa kahvijuomaa
    500 gtomusokeria
    1/2 dlkaakaojauhetta
  4. 4

    Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele pastilleilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen mokkapalojen leikkaamista.

    MääräAinesosa
    175 g(1 ps) ranskalaisia pastilleja (avec)

Vinkki: Fazerin Avec ranskalaiset pastillit sopivat vegaaneille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.1.2023
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä