Raparperi-kookospiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

30 min

Kookos sopii erinomaiseksi lisäykseksi perinteiseen raparperipiirakkaan. Tarjoa makea raparperipiirakka yhdessä vaniljakastikkeen kera.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Murotaikinapohja:

150 gmargariinia
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

500 graparperinvarsia
2 tlperunajauhoja
3/4 dlsokeria
2 tlkanelia

Päällys:

100 gpehmeää margariinia
1 dlkaurahiutaleita
2 dlkookoshiutaleita
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.
    1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.

  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
    2

    Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

  3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
    3

    Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
    4

    Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.

  5. Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.
    5

    Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.

  6. Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
    6

    Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä