Raparperi-kookospiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kookos raparperipiirakka

Raparperi-kookospiirakka

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kookos sopii erinomaiseksi lisäykseksi perinteiseen raparperipiirakkaan. Tarjoa makea raparperipiirakka yhdessä vaniljakastikkeen kera.

Ainekset

murotaikinapohja:

150 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

täyte:

500 g
Raparperinvarsia
2 tl
Perunajauhoja
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia

päällys:

100 g
Pehmeää margariinia
1 dl
Kaurahiutaleita
2 dl
Kookoshiutaleita
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.
1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
2

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
4

Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.

Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.
5

Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.

Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
6

Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.5.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.