Raparperi-kookospiirakka - Yhteishyvä

Raparperi-kookospiirakka

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

MUROTAIKINAPOHJA:

150 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE:

500 g
Raparperinvarsia
2 tl
Perunajauhoja
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia

PÄÄLLYS:

100 g
Pehmeää margariinia
1 dl
Kaurahiutaleita
2 dl
Kookoshiutaleita
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria

Näin teet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.
1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
2

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
4

Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.

Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.
5

Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.

Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
6

Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.5.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa