Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi-kookospiirakka

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kookos sopii erinomaiseksi lisäykseksi perinteiseen raparperipiirakkaan. Tarjoa makea raparperipiirakka yhdessä vaniljakastikkeen kera.

Ainekset

Murotaikinapohja:

150 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte:

500 g
Raparperinvarsia
2 tl
Perunajauhoja
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia

Päällys:

100 g
Pehmeää margariinia
1 dl
Kaurahiutaleita
2 dl
Kookoshiutaleita
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.

2

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

3

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

4

Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.

5

Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.

6

Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.5.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.