Raparperi-tiramisukakku - Yhteishyvä

Raparperi-tiramisukakku

???
Paloja
10
Kesäisessä kakussa yhdistyvät ihanasti raparperin raikkaus ja kahvilla maustetun tiramisun täyteläisyys.
Jaa Somessa

Ainekset

6 kpl
Raparperinvartta (noin 1 kg)
2 dl
Vettä
1 dl
Sokeria
2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
1 kpl
(397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
1 tl
Vaniljasokeria

KOSTUTUS

Keitetyn raparperin liemi
2 tl
Vahvaa pikakahvia

LISÄKSI

1 kpl
Vaalea valmiskakkupohja
Sokeroitua raparperia (ks. ohje) tai 2 rkl mansikkatomusokeria

SOKEROITU RAPARPERI

2 kpl
Raparperin vartta
1 dl
Vettä
1 dl
Sokeria

Näin teet

1

Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit. Laita ne, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna levätä 5 tuntia huoneenlämmössä. Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen kostutusta varten. Käytä hilloutuneet raparperit kakun täytteenä.

Yhdistä mascarpone ja kondensoitu maito vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

Keitä raparperilientä kasaan noin 10 minuuttia. Lisää pikakahvi ja anna jäähtyä hetki. Kostuta alin kakkukerros raparperi-kahviliemellä. Levitä raparperihilloketta ja mascarponeseosta päälle. Täytä samoin seuraava kerros ja levitä loppu mascarponeseos kakun pinnalle. Koristele sokeroidulla raparperilla tai mansikkatomusokerilla.

Sokeroitu raparperi

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Leikkaa raparperit pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Käytä suikaleet sokeriliemessä ja levitä ne vierekkäin leivinpaperoidulle uunipellille. Kuivata suikaleita uunissa 45 minuuttia. Irrota kuivuneet raparperit leivinpaperista lämpiminä.

Huom! Jos koristelet kakun sokeroidulla raparperilla, voit valmistaa sen esimerkiksi edellisenä päivänä. Sokeroidut ja kuivatut raparperit säilyvät kannellisessa tölkissä noin viikon.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g245 g
Proteiinia1 g14 g
Rasvaa1 g13 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj533 5329
Energiaa kcal127 1273

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • Keitetyn raparperin liemi

  • 2 tl Vahvaa pikakahvia

  • Vaalea valmiskakkupohja

  • Sokeroitua raparperia (ks. ohje) tai 2 rkl mansikkatomusokeria

  • 1 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g245 g
Proteiinia1 g14 g
Rasvaa1 g13 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj533 5329
Energiaa kcal127 1273

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • Keitetyn raparperin liemi

  • 2 tl Vahvaa pikakahvia

  • Vaalea valmiskakkupohja

  • Sokeroitua raparperia (ks. ohje) tai 2 rkl mansikkatomusokeria

  • 1 dl Vettä

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.