Raparperi-tiramisukakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raparperi-tiramisukakku

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Kesäisessä kakussa yhdistyvät ihanasti raparperin raikkaus ja kahvilla maustetun tiramisun täyteläisyys.

Ainekset

6 kpl
Raparperinvartta (noin 1 kg)
2 dl
Vettä
1 dl
Sokeria
2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
1 kpl
(397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
1 tl
Vaniljasokeria

kostutus

Keitetyn raparperin liemi
2 tl
Vahvaa pikakahvia

lisäksi

1 kpl
Vaalea valmiskakkupohja
Sokeroitua raparperia (ks. ohje) tai 2 rkl mansikkatomusokeria

sokeroitu raparperi

2 kpl
Raparperin vartta
1 dl
Vettä
1 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit. Laita ne, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna levätä 5 tuntia huoneenlämmössä. Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen kostutusta varten. Käytä hilloutuneet raparperit kakun täytteenä.

Yhdistä mascarpone ja kondensoitu maito vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

Keitä raparperilientä kasaan noin 10 minuuttia. Lisää pikakahvi ja anna jäähtyä hetki. Kostuta alin kakkukerros raparperi-kahviliemellä. Levitä raparperihilloketta ja mascarponeseosta päälle. Täytä samoin seuraava kerros ja levitä loppu mascarponeseos kakun pinnalle. Koristele sokeroidulla raparperilla tai mansikkatomusokerilla.

Sokeroitu raparperi

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Leikkaa raparperit pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Käytä suikaleet sokeriliemessä ja levitä ne vierekkäin leivinpaperoidulle uunipellille. Kuivata suikaleita uunissa 45 minuuttia. Irrota kuivuneet raparperit leivinpaperista lämpiminä.

Huom! Jos koristelet kakun sokeroidulla raparperilla, voit valmistaa sen esimerkiksi edellisenä päivänä. Sokeroidut ja kuivatut raparperit säilyvät kannellisessa tölkissä noin viikon.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

533

127

1,3 g

0,8 g

24,5 g

24,5 g

1,9 g

1,4 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa,

1 tl Vaniljasokeria,

Keitetyn raparperin liemi,

2 tl Vahvaa pikakahvia,

Vaalea valmiskakkupohja,

Sokeroitua raparperia (ks, ohje) tai 2 rkl mansikkatomusokeria,

1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli