Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit. Laita ne, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna levätä 5 tuntia huoneenlämmössä. Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen kostutusta varten. Käytä hilloutuneet raparperit kakun täytteenä.
Yhdistä mascarpone ja kondensoitu maito vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.
Keitä raparperilientä kasaan noin 10 minuuttia. Lisää pikakahvi ja anna jäähtyä hetki. Kostuta alin kakkukerros raparperi-kahviliemellä. Levitä raparperihilloketta ja mascarponeseosta päälle. Täytä samoin seuraava kerros ja levitä loppu mascarponeseos kakun pinnalle. Koristele sokeroidulla raparperilla tai mansikkatomusokerilla.
Sokeroitu raparperi
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Leikkaa raparperit pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Käytä suikaleet sokeriliemessä ja levitä ne vierekkäin leivinpaperoidulle uunipellille. Kuivata suikaleita uunissa 45 minuuttia. Irrota kuivuneet raparperit leivinpaperista lämpiminä.
Huom! Jos koristelet kakun sokeroidulla raparperilla, voit valmistaa sen esimerkiksi edellisenä päivänä. Sokeroidut ja kuivatut raparperit säilyvät kannellisessa tölkissä noin viikon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
533
127
1,3 g
0,8 g
24,5 g
24,5 g
1,9 g
1,4 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa,
1 tl Vaniljasokeria,
Keitetyn raparperin liemi,
2 tl Vahvaa pikakahvia,
Vaalea valmiskakkupohja,
Sokeroitua raparperia (ks, ohje) tai 2 rkl mansikkatomusokeria,
1 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli