Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperia ja kauraa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
raparperia
1 dl
vaaleaa siirappia
1 dl
light muscovado -sokeria

Murutaikina

2 dl
kaurahiutaleita
1 kpl
pussi (80 g) rouhittuja hasselpähkinöitä
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
light muscovado -sokeria
150 g
voita tai margariinia kuutioituna

Pinnalle

muutama mansikka viipaleina

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi raparperit. Laita raparperikuutiot siirapin ja sokerin kanssa kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, jotta raparperi kypsyy ja pehmenee.

2

Ota kattila liedeltä. Sekoita murutaikinan ainekset keskenään monitoimikoneessa. Taikinasta muodostuu isoja kokkareita.

3

Jaa raparperiseosta uuninkestäviin annoskulhoihin ja ripottele murutaikinaa päälle. Paista +200 °C:ssa, kunnes taikina on saanut väriä.

4

Tarjoile piiraat haaleana, koristele halutessasi muutamalla viipaloidulla mansikalla ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.