Raparperia ja kauraa
Raparperia ja kauraa
Yhteistyössä

Raparperia ja kauraa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 graparperia
1 dlvaaleaa siirappia
1 dllight muscovado -sokeria

Murutaikina

2 dlkaurahiutaleita
1 kplpussi (80 g) rouhittuja hasselpähkinöitä
1 dlvehnäjauhoja
1 dllight muscovado -sokeria
150 gvoita tai margariinia kuutioituna

Pinnalle

muutama mansikka viipaleina

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi raparperit. Laita raparperikuutiot siirapin ja sokerin kanssa kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, jotta raparperi kypsyy ja pehmenee.

  2. 2

    Ota kattila liedeltä. Sekoita murutaikinan ainekset keskenään monitoimikoneessa. Taikinasta muodostuu isoja kokkareita.

  3. 3

    Jaa raparperiseosta uuninkestäviin annoskulhoihin ja ripottele murutaikinaa päälle. Paista +200 °C:ssa, kunnes taikina on saanut väriä.

  4. 4

    Tarjoile piiraat haaleana, koristele halutessasi muutamalla viipaloidulla mansikalla ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä