Raparperikuppikakut

Arvostele resepti
22 Kappaletta

Säilytä raparperikuppikakut kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlmaitoa
1 dlöljyä tai sulatettua margariinia tai voita
3 - 4 dlohuita raparperiviipaleita
1/2 tlkanelia

Pinnalle

2 1/2 dlvispikermaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
6 kplmansikkaa
muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki

Valmistus

  1. 1

    Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe, maito ja öljy tai sulatettu voi tai margariini. Lisää raparperiviipaleet ja kaneli. Sekoita ainekset tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.

    Laita muffinivuoat mielellään muffinipellin koloihin ja lusikoi tai valuta löysähkö taikina vuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

    Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma isoiksi ruusukkeiksi muffinien pinnalle. Koristele muffinit pituussuunnassa halkaistuilla mansikoilla ja murusta koristeeksi hieman marenkia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 dl Öljyä tai sulatettua margariinia tai voita, 0,5 tl Kanelia, 1 tl Vaniljasokeria, Mansikkaa, Muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä