Raparperikuppikakut

Nappaa talteen!
Säilytä raparperikuppikakut kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1 dl | öljyä tai sulatettua margariinia tai voita |
| 3 - 4 dl | ohuita raparperiviipaleita |
| 1/2 tl | kanelia |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 6 kpl | mansikkaa |
| muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki | |
- 1.
Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe, maito ja öljy tai sulatettu voi tai margariini. Lisää raparperiviipaleet ja kaneli. Sekoita ainekset tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
Laita muffinivuoat mielellään muffinipellin koloihin ja lusikoi tai valuta löysähkö taikina vuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma isoiksi ruusukkeiksi muffinien pinnalle. Koristele muffinit pituussuunnassa halkaistuilla mansikoilla ja murusta koristeeksi hieman marenkia.
Raparperikuppikakut
Säilytä raparperikuppikakut kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1 dl | öljyä tai sulatettua margariinia tai voita |
| 3 - 4 dl | ohuita raparperiviipaleita |
| 1/2 tl | kanelia |
Pinnalle | |
| 2 1/2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 6 kpl | mansikkaa |
| muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki | |
Valmistus
- 1
Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe, maito ja öljy tai sulatettu voi tai margariini. Lisää raparperiviipaleet ja kaneli. Sekoita ainekset tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
Laita muffinivuoat mielellään muffinipellin koloihin ja lusikoi tai valuta löysähkö taikina vuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma isoiksi ruusukkeiksi muffinien pinnalle. Koristele muffinit pituussuunnassa halkaistuilla mansikoilla ja murusta koristeeksi hieman marenkia.
Ravintosisältö
123
Energiaa kcal
516
Energiaa kj
5,2 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
7,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
123
Energiaa kcal
516
Energiaa kj
5,2 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
7,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 dl Öljyä tai sulatettua margariinia tai voita, 0,5 tl Kanelia, 1 tl Vaniljasokeria, Mansikkaa, Muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























