Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe, maito ja öljy tai sulatettu voi tai margariini. Lisää raparperiviipaleet ja kaneli. Sekoita ainekset tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
Laita muffinivuoat mielellään muffinipellin koloihin ja lusikoi tai valuta löysähkö taikina vuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma isoiksi ruusukkeiksi muffinien pinnalle. Koristele muffinit pituussuunnassa halkaistuilla mansikoilla ja murusta koristeeksi hieman marenkia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
123
516
5,2 g
3,3 g
15,8 g
7,6 g
0,5 g
2,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 dl Öljyä tai sulatettua margariinia tai voita,
0,5 tl Kanelia,
1 tl Vaniljasokeria,
Mansikkaa,
Muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli