Raparperikuppikakut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raparperikuppikakut

Fork and knife
22 Kappaletta
Fork and knife
22 Kappaletta
Säilytä raparperikuppikakut kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Maitoa
1 dl
Öljyä tai sulatettua margariinia tai voita
3 - 4 dl
Ohuita raparperiviipaleita
1/2 tl
Kanelia

pinnalle

2 1/2 dl
Vispikermaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
6 kpl
Mansikkaa
Muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe, maito ja öljy tai sulatettu voi tai margariini. Lisää raparperiviipaleet ja kaneli. Sekoita ainekset tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.

Laita muffinivuoat mielellään muffinipellin koloihin ja lusikoi tai valuta löysähkö taikina vuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma isoiksi ruusukkeiksi muffinien pinnalle. Koristele muffinit pituussuunnassa halkaistuilla mansikoilla ja murusta koristeeksi hieman marenkia.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 6.11.2012
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

516

123

5,2 g

3,3 g

15,8 g

7,6 g

0,5 g

2,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 dl Öljyä tai sulatettua margariinia tai voita,

0,5 tl Kanelia,

1 tl Vaniljasokeria,

Mansikkaa,

Muutama vaaleanpunainen tai valkoinen marenki.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli