Tee raparperihilloke. Huuhdo, kuori ja paloittele raparperit. Laita palat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää ja osittain soseutunutta. Ota kauhalla talteen ylimääräinen neste hillokkeesta. Anna hillokkeen jäähtyä kunnolla.
Leivo kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.
Sirottele kevyesti sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sille. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi varovasti. Sivele kostutus kääretorttupohjalle. Levitä noin 3 dl hilloketta pohjan päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi.
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (noin 3 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Mittaa 4 dl raparperihilloketta kulhoon, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna raparperimehu kiehuvaksi ja liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet mehuun. Lisää hieman jäähtynyt liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustoseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Lusikoi täyte kulhoon kääretorttuviipaleiden keskelle. Peitä kelmulla. Anna lotan hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele mansikoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
467
1956
21,4 g
13,4 g
57,9 g
51,6 g
1,8 g
8,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl vaniljasokeria,
mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli