Raparperilotta
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyöräytä kääretortun kierteisiin itse tehtyä raparperihilloketta ja viipaloi torttu muhkeaan charlottaan. Klassinen kesäkakku, charlotte russe kätkee sisälleen juustokakuista tutun, suussa sulavan kermaisen täytteen. Siinäkin maistuu raparperi!
| Raparperihilloke | |
|---|---|
| 1 kg | raparperia |
| 4 dl | sokeria |
| 1 dl | vettä |
| Kääretorttupohja | |
| 4 kpl | kananmunia |
| 1 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Kostutus | |
| 1 dl | raparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna) |
| Kakun täyte | |
| 7 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 4 rkl | raparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna) |
| Koristelu | |
| mansikoita | |
- 1.
Tee raparperihilloke. Huuhdo, kuori ja paloittele raparperit. Laita palat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää ja osittain soseutunutta. Ota kauhalla talteen ylimääräinen neste hillokkeesta. Anna hillokkeen jäähtyä kunnolla.
- 2.
Leivo kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.
- 3.
Sirottele kevyesti sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sille. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi varovasti. Sivele kostutus kääretorttupohjalle. Levitä noin 3 dl hilloketta pohjan päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi.
- 4.
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (noin 3 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla.
- 5.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Mittaa 4 dl raparperihilloketta kulhoon, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna raparperimehu kiehuvaksi ja liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet mehuun. Lisää hieman jäähtynyt liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustoseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
- 6.
Lusikoi täyte kulhoon kääretorttuviipaleiden keskelle. Peitä kelmulla. Anna lotan hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
- 7.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele mansikoilla.
Raparperilotta
Pyöräytä kääretortun kierteisiin itse tehtyä raparperihilloketta ja viipaloi torttu muhkeaan charlottaan. Klassinen kesäkakku, charlotte russe kätkee sisälleen juustokakuista tutun, suussa sulavan kermaisen täytteen. Siinäkin maistuu raparperi!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Raparperihilloke | |
| 1 kg | raparperia |
| 4 dl | sokeria |
| 1 dl | vettä |
Kääretorttupohja | |
| 4 kpl | kananmunia |
| 1 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
Kostutus | |
| 1 dl | raparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna) |
Kakun täyte | |
| 7 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 4 rkl | raparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna) |
Koristelu | |
| mansikoita | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Tee raparperihilloke. Huuhdo, kuori ja paloittele raparperit. Laita palat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää ja osittain soseutunutta. Ota kauhalla talteen ylimääräinen neste hillokkeesta. Anna hillokkeen jäähtyä kunnolla.
Määrä Ainesosa 1 kg raparperia 4 dl sokeria 1 dl vettä - 2
Leivo kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunia 1 dl sokeria 3/4 dl vehnäjauhoja 3/4 dl perunajauhoja 1/2 tl leivinjauhetta - 3
Sirottele kevyesti sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sille. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi varovasti. Sivele kostutus kääretorttupohjalle. Levitä noin 3 dl hilloketta pohjan päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi.
- 4
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (noin 3 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla.
- 5
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Mittaa 4 dl raparperihilloketta kulhoon, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna raparperimehu kiehuvaksi ja liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet mehuun. Lisää hieman jäähtynyt liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustoseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Määrä Ainesosa 7 kpl liivatelehteä 4 dl kuohukermaa 2 tl vaniljasokeria 200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa 4 rkl raparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna) - 6
Lusikoi täyte kulhoon kääretorttuviipaleiden keskelle. Peitä kelmulla. Anna lotan hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
- 7
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele mansikoilla.
Määrä Ainesosa mansikoita
Ravintosisältö
467
Energiaa kcal
1956
Energiaa kj
21,4 g
Rasvaa
13,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,9 g
Hiilihydraatteja
51,6 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
467
Energiaa kcal
1956
Energiaa kj
21,4 g
Rasvaa
13,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,9 g
Hiilihydraatteja
51,6 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























