Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
raparperilotta

Raparperilotta

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Pyöräytä kääretortun kierteisiin itse tehtyä raparperihilloketta ja viipaloi torttu muhkeaan charlottaan. Klassinen kesäkakku, charlotte russe kätkee sisälleen juustokakuista tutun, suussa sulavan kermaisen täytteen. Siinäkin maistuu raparperi!

Ainekset

raparperihilloke

1 kg
raparperia
4 dl
sokeria
1 dl
vettä

kääretorttupohja

4 kpl
kananmunia
1 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

kostutus

1 dl
raparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna)

kakun täyte

7 kpl
liivatelehteä
4 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl
raparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna)

koristelu

mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee raparperihilloke. Huuhdo, kuori ja paloittele raparperit. Laita palat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää ja osittain soseutunutta. Ota kauhalla talteen ylimääräinen neste hillokkeesta. Anna hillokkeen jäähtyä kunnolla.

1 kg
raparperia
4 dl
sokeria
1 dl
vettä
2

Leivo kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.

4 kpl
kananmunia
1 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
3

Sirottele kevyesti sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sille. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi varovasti. Sivele kostutus kääretorttupohjalle. Levitä noin 3 dl hilloketta pohjan päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi.

4

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (noin 3 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla.

5

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Mittaa 4 dl raparperihilloketta kulhoon, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna raparperimehu kiehuvaksi ja liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet mehuun. Lisää hieman jäähtynyt liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustoseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon.

7 kpl
liivatelehteä
4 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl
raparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna)
6

Lusikoi täyte kulhoon kääretorttuviipaleiden keskelle. Peitä kelmulla. Anna lotan hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

7

Kumoa tarjoiluvadille ja koristele mansikoilla.

mansikoita
Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.5.2009
Muokattu: 14.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

467

1956

21,4 g

13,4 g

57,9 g

51,6 g

1,8 g

8,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl vaniljasokeria,

mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli