Raparperilotta - Yhteishyvä

Raparperilotta

???
Paloja
10
Jaa Somessa

Ainekset

KÄÄRETORTTU:

4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
3/4 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUS:

1 dl
Laimennettua raparperimehua

KÄÄRETORTUN VÄLIIN:

2 - 3 dl
Raparperihilloketta

TÄYTE:

1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 - 4 dl
Raparperihilloketta
7 kpl
Liivatelehteä
4 rkl
Laimennettua raparperimehua
4 dl
Kuohukermaa
2 tl
Vaniljasokeria

KORISTEEKSI:

Kermavaahtoa ja mansikoita

RAPARPERIHILLOKE:

1 kg
(1,8 l) raparperinpaloja
1 dl
Vettä
4 dl
Sokeria

Näin teet

1

Raparperihilloke:

Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Jäähdytä ja valuta hillokkeesta ylimääräinen neste. Ota se talteen.

Lotta:

1. Valmista torttu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen.

2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia.

3. Kumoa jäähtynyt pohja leivinpaperille, jolle on siroteltu kevyesti sokeria.

4. Kostuta pohjaa kevyesti ja levitä sille hilloketta. Kääri levy tiiviiksi rullaksi pitkältä sivulta lähtien.

5. Viipaloi kääretorttu ja vuoraa viipaleilla noin kolmen litran vetoinen pyöreäpohjainen kulho. Koko kääretorttu ei kulu vuoan vuoraamiseen.

6. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Liuota ne kiehuvaan mehuun. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon hilloke.

7. Lisää juustoseokseen huoneenlämpöinen liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto.

8. Lusikoi vaahto torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä vuoka kelmulla ja pane jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.5.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa