Raparperilotta

Arvostele resepti
10 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Pyöräytä kääretortun kierteisiin itse tehtyä raparperihilloketta ja viipaloi torttu muhkeaan charlottaan. Klassinen kesäkakku, charlotte russe kätkee sisälleen juustokakuista tutun, suussa sulavan kermaisen täytteen. Siinäkin maistuu raparperi!

Ainekset

MääräAinesosa

Raparperihilloke

1 kgraparperia
4 dlsokeria
1 dlvettä

Kääretorttupohja

4 kplkananmunia
1 dlsokeria
3/4 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Kostutus

1 dlraparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna)

Kakun täyte

7 kplliivatelehteä
4 dlkuohukermaa
2 tlvaniljasokeria
200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
4 rklraparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna)

Koristelu

mansikoita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Tee raparperihilloke. Huuhdo, kuori ja paloittele raparperit. Laita palat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää ja osittain soseutunutta. Ota kauhalla talteen ylimääräinen neste hillokkeesta. Anna hillokkeen jäähtyä kunnolla.

    MääräAinesosa
    1 kgraparperia
    4 dlsokeria
    1 dlvettä
  2. 2

    Leivo kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunia
    1 dlsokeria
    3/4 dlvehnäjauhoja
    3/4 dlperunajauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Sirottele kevyesti sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sille. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi varovasti. Sivele kostutus kääretorttupohjalle. Levitä noin 3 dl hilloketta pohjan päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi.

  4. 4

    Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (noin 3 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla.

  5. 5

    Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Mittaa 4 dl raparperihilloketta kulhoon, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna raparperimehu kiehuvaksi ja liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet mehuun. Lisää hieman jäähtynyt liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustoseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon.

    MääräAinesosa
    7 kplliivatelehteä
    4 dlkuohukermaa
    2 tlvaniljasokeria
    200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    4 rklraparperimehua (hillokkeesta, laimennettuna)
  6. 6

    Lusikoi täyte kulhoon kääretorttuviipaleiden keskelle. Peitä kelmulla. Anna lotan hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

  7. 7

    Kumoa tarjoiluvadille ja koristele mansikoilla.

    MääräAinesosa
    mansikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä