Rapea kana-caesarsalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kana-caesarsalaatti tehdään uudella tavalla, kun salaatti kasataan paneroidun kanaleikkeen päälle. Annos valmistuu nopeasti valmiista salaattisekoituksesta.
| 410 g | (1 rs) kanan fileeleikkeitä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 1 dl | parmesaaniraastetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 400 g | (2 ps) caesar-salaattisekoitusta (coop) |
| (sitruunalohkoja) | |
- 1.
Ota kana huoneenlämpöön.
- 2.
Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot, juustoraaste ja pippuri kolmannelle lautaselle.
- 3.
Nuiji leikkeitä hieman ohuemmiksi. Tarvittaessa puolita isoimmat leikkeet. Kääntele leikkeet vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Kuorruta leikkeet lopuksi panko-juustoseoksella. Kuumenna öljy pannulla ja paista leikkeet kypsiksi, noin 10 minuuttia välillä kääntäen.
- 4.
Sekoita salaattisekoituksen ainekset keskenään ja nosta kanafileiden päälle. Tarjoa halutessasi sitruunalohkojen kanssa.
Kana-caesarsalaatti tehdään uudella tavalla, kun salaatti kasataan paneroidun kanaleikkeen päälle. Annos valmistuu nopeasti valmiista salaattisekoituksesta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 410 g | (1 rs) kanan fileeleikkeitä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 1 dl | parmesaaniraastetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 400 g | (2 ps) caesar-salaattisekoitusta (coop) |
| (sitruunalohkoja) | |
Valmistus
- 1
Ota kana huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 410 g (1 rs) kanan fileeleikkeitä - 2
Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot, juustoraaste ja pippuri kolmannelle lautaselle.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl pankojauhoja 1 dl parmesaaniraastetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Nuiji leikkeitä hieman ohuemmiksi. Tarvittaessa puolita isoimmat leikkeet. Kääntele leikkeet vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Kuorruta leikkeet lopuksi panko-juustoseoksella. Kuumenna öljy pannulla ja paista leikkeet kypsiksi, noin 10 minuuttia välillä kääntäen.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Sekoita salaattisekoituksen ainekset keskenään ja nosta kanafileiden päälle. Tarjoa halutessasi sitruunalohkojen kanssa.
Määrä Ainesosa 400 g (2 ps) caesar-salaattisekoitusta (coop) (sitruunalohkoja)
Ravintosisältö
430
Energiaa kcal
1798
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
430
Energiaa kcal
1798
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 ps) Caesar-salaattisekoitusta (Coop), (sitruunalohkoja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























