Rapu-melonisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rapu-melonisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

4 kpl
Ilmakuivattua kinkkua
1 kpl
Ruukku salaattia
500 g
Hunajamelonia
1 kpl
Kypsä avokado
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
180 g
Katkarapuja

kastike:

3/4 dl
Kevytranskankermaa
2 tl
Sitruunamehua
2 tl
Makeaa thai-chilikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta ilmakuivatut kinkut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi salaatti kulhoon. Kuori ja kuutioi meloni ja avokado. Hienonna ruohosipuli. Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kaikki salaatin aineksen keskenään, murra joukkoon kinkun palasia. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaatin joukkoon. Tarjoa kahden hengen lounaana.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.7.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.