Ravut mausteliemessä | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ravut herkullisessa mausteliemessä.

Ravut mausteliemessä

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Ravut klassisessa mausteliemessä kuuluvat ehdottomasti rapujuhliin!

Ainekset

elävien rapujen valmistaminen

40 kpl
rapua (8–10 kpl/henkilö)
4 - 5 l
vettä
1 - 2 dl
karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä)
kruunutilliä
2 kpl
sokeripalaa
5 kpl
kokonaista valkopippuria

pakasterapujen valmistaminen

Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen.
1 l
vettä
40 g
karkeaa merisuolaa
3 kpl
sokeripalaa
kruunutilliä

Valmistus

1

Elävien rapujen valmistaminen

Tarkista että ravut ovat eläviä. Huuhdo ne kylmässä vedessä ja harjaa puhtaiksi.

Mittaa kylmää vettä ja leikattua kruunutilliä isoon kattilaan. Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri ja pippurit.

40 kpl
rapua (8–10 kpl/henkilö)
4 - 5 l
vettä
kruunutilliä
2 kpl
sokeripalaa
1 - 2 dl
karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä)
5 kpl
kokonaista valkopippuria
2

Laske ravut 5 kpl kerrallaan voimakkaasti kiehuvaan veteen ja paina niitä heti veteen reikäkauhalla. Kun viimeiset ravut ovat vedessä, lasketaan keittoaika, joka on 5 minuuttia siitä, kun vesi lähtee uudestaan kiehumaan.

Nosta kattila seisomaan kylmään veteen, jotta ravut jäähtyisivät nopeasti.

Vaihda tillinkukinnat uusiin tuoreisiin.

3

Pakasterapujen valmistaminen

Keitä rapujen sulatusta varten liemi vedestä, merisuolasta ja sokerista.

Lisää tilli ja jäähdytä liemi kylmäksi.

Laita ravut jäisinä suoraan pakkauksesta kylmään liemeen. Siirrä astia kylmään ja anna rapujen sulaa ja maustua vähintään kahden tunnin ja korkeintaan vuorokauden ajan.

Ennen tarjoilua poista ravut liemestä ja valuta ne.

Asettele valuneet ravut tarjoiluvadille ja nosta tarjolle tillillä ja sitruunanlohkoilla koristeltuna.

kruunutilliä
3 kpl
sokeripalaa
40 g
karkeaa merisuolaa
1 l
vettä
Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen.
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 18.7.2019
Muokattu: 29.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1936

463

5,0 g

1,0 g

0,5 g

0,3 g

102,5 g

73,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kruunutilliä,

2 kpl sokeripalaa,

Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen,,

3 kpl sokeripalaa,

kruunutilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli