Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ravut mausteliemessä

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Ravut klassisessa mausteliemessä kuuluvat ehdottomasti rapujuhliin!

Ainekset

Elävien rapujen valmistaminen

40 kpl
rapua (8–10 kpl/henkilö)
4 - 5 l
vettä
1 - 2 dl
karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä)
kruunutilliä
2 kpl
sokeripalaa
5 kpl
kokonaista valkopippuria

Pakasterapujen valmistaminen

Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen.
1 l
vettä
40 g
karkeaa merisuolaa
3 kpl
sokeripalaa
kruunutilliä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Elävien rapujen valmistaminen

Tarkista että ravut ovat eläviä. Huuhdo ne kylmässä vedessä ja harjaa puhtaiksi.

Mittaa kylmää vettä ja leikattua kruunutilliä isoon kattilaan. Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri ja pippurit.

40 kpl
rapua (8–10 kpl/henkilö)
4 - 5 l
vettä
kruunutilliä
2 kpl
sokeripalaa
1 - 2 dl
karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä)
5 kpl
kokonaista valkopippuria
2

Laske ravut 5 kpl kerrallaan voimakkaasti kiehuvaan veteen ja paina niitä heti veteen reikäkauhalla. Kun viimeiset ravut ovat vedessä, lasketaan keittoaika, joka on 5 minuuttia siitä, kun vesi lähtee uudestaan kiehumaan.

Nosta kattila seisomaan kylmään veteen, jotta ravut jäähtyisivät nopeasti.

Vaihda tillinkukinnat uusiin tuoreisiin.

3

Pakasterapujen valmistaminen

Keitä rapujen sulatusta varten liemi vedestä, merisuolasta ja sokerista.

Lisää tilli ja jäähdytä liemi kylmäksi.

Laita ravut jäisinä suoraan pakkauksesta kylmään liemeen. Siirrä astia kylmään ja anna rapujen sulaa ja maustua vähintään kahden tunnin ja korkeintaan vuorokauden ajan.

Ennen tarjoilua poista ravut liemestä ja valuta ne.

Asettele valuneet ravut tarjoiluvadille ja nosta tarjolle tillillä ja sitruunanlohkoilla koristeltuna.

kruunutilliä
3 kpl
sokeripalaa
40 g
karkeaa merisuolaa
1 l
vettä
Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen.
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 18.7.2019
|
Muokattu: 12.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

463

1936

5,0 g

1,0 g

0,5 g

0,3 g

102,5 g

4,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 - 5 l vettä,

1 - 2 dl karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä),

kruunutilliä,

2 kpl sokeripalaa,

Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen,,

1 l vettä,

40 g karkeaa merisuolaa,

3 kpl sokeripalaa,

kruunutilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli