Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ravut klassisessa mausteliemessä kuuluvat ehdottomasti rapujuhliin!
| Elävien rapujen valmistaminen | |
|---|---|
| 40 kpl | rapua (8–10 kpl/henkilö) |
| 4 - 5 l | vettä |
| 1 - 2 dl | karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä) |
| kruunutilliä | |
| 2 kpl | sokeripalaa |
| 5 kpl | kokonaista valkopippuria |
| Pakasterapujen valmistaminen | |
| pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen. | |
| 1 l | vettä |
| 40 g | karkeaa merisuolaa |
| 3 kpl | sokeripalaa |
| kruunutilliä | |
Elävien rapujen valmistaminen
Tarkista että ravut ovat eläviä. Huuhdo ne kylmässä vedessä ja harjaa puhtaiksi.
Mittaa kylmää vettä ja leikattua kruunutilliä isoon kattilaan. Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri ja pippurit.
Laske ravut 5 kpl kerrallaan voimakkaasti kiehuvaan veteen ja paina niitä heti veteen reikäkauhalla. Kun viimeiset ravut ovat vedessä, lasketaan keittoaika, joka on 5 minuuttia siitä, kun vesi lähtee uudestaan kiehumaan.
Nosta kattila seisomaan kylmään veteen, jotta ravut jäähtyisivät nopeasti.
Vaihda tillinkukinnat uusiin tuoreisiin.
Pakasterapujen valmistaminen
Keitä rapujen sulatusta varten liemi vedestä, merisuolasta ja sokerista.
Lisää tilli ja jäähdytä liemi kylmäksi.
Laita ravut jäisinä suoraan pakkauksesta kylmään liemeen. Siirrä astia kylmään ja anna rapujen sulaa ja maustua vähintään kahden tunnin ja korkeintaan vuorokauden ajan.
Ennen tarjoilua poista ravut liemestä ja valuta ne.
Asettele valuneet ravut tarjoiluvadille ja nosta tarjolle tillillä ja sitruunanlohkoilla koristeltuna.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ravut klassisessa mausteliemessä kuuluvat ehdottomasti rapujuhliin!
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Elävien rapujen valmistaminen | |
| 40 kpl | rapua (8–10 kpl/henkilö) |
| 4 - 5 l | vettä |
| 1 - 2 dl | karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä) |
| kruunutilliä | |
| 2 kpl | sokeripalaa |
| 5 kpl | kokonaista valkopippuria |
Pakasterapujen valmistaminen | |
| pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen. | |
| 1 l | vettä |
| 40 g | karkeaa merisuolaa |
| 3 kpl | sokeripalaa |
| kruunutilliä | |
Elävien rapujen valmistaminen
Tarkista että ravut ovat eläviä. Huuhdo ne kylmässä vedessä ja harjaa puhtaiksi.
Mittaa kylmää vettä ja leikattua kruunutilliä isoon kattilaan. Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri ja pippurit.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 40 kpl | rapua (8–10 kpl/henkilö) |
| 4 - 5 l | vettä |
| kruunutilliä | |
| 2 kpl | sokeripalaa |
| 1 - 2 dl | karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä) |
| 5 kpl | kokonaista valkopippuria |
Laske ravut 5 kpl kerrallaan voimakkaasti kiehuvaan veteen ja paina niitä heti veteen reikäkauhalla. Kun viimeiset ravut ovat vedessä, lasketaan keittoaika, joka on 5 minuuttia siitä, kun vesi lähtee uudestaan kiehumaan.
Nosta kattila seisomaan kylmään veteen, jotta ravut jäähtyisivät nopeasti.
Vaihda tillinkukinnat uusiin tuoreisiin.
Pakasterapujen valmistaminen
Keitä rapujen sulatusta varten liemi vedestä, merisuolasta ja sokerista.
Lisää tilli ja jäähdytä liemi kylmäksi.
Laita ravut jäisinä suoraan pakkauksesta kylmään liemeen. Siirrä astia kylmään ja anna rapujen sulaa ja maustua vähintään kahden tunnin ja korkeintaan vuorokauden ajan.
Ennen tarjoilua poista ravut liemestä ja valuta ne.
Asettele valuneet ravut tarjoiluvadille ja nosta tarjolle tillillä ja sitruunanlohkoilla koristeltuna.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| kruunutilliä | |
| 3 kpl | sokeripalaa |
| 40 g | karkeaa merisuolaa |
| 1 l | vettä |
| pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen. |
463
Energiaa kcal
1936
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,3 g
Kuituja
102,5 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
463
Energiaa kcal
1936
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,3 g
Kuituja
102,5 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 - 5 l vettä, 1 - 2 dl karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä), kruunutilliä, 2 kpl sokeripalaa, Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen., 1 l vettä, 40 g karkeaa merisuolaa, 3 kpl sokeripalaa, kruunutilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli