Ravut herkullisessa mausteliemessä.
Ravut herkullisessa mausteliemessä.
Yhteistyössä

Ravut mausteliemessä

Arvostele resepti
4 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ravut klassisessa mausteliemessä kuuluvat ehdottomasti rapujuhliin!

Ainekset

MääräAinesosa

Elävien rapujen valmistaminen

40 kplrapua (8–10 kpl/henkilö)
4 - 5 lvettä
1 - 2 dlkarkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä)
kruunutilliä
2 kplsokeripalaa
5 kplkokonaista valkopippuria

Pakasterapujen valmistaminen

pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen.
1 lvettä
40 gkarkeaa merisuolaa
3 kplsokeripalaa
kruunutilliä

Valmistus

  1. 1

    Elävien rapujen valmistaminen

    Tarkista että ravut ovat eläviä. Huuhdo ne kylmässä vedessä ja harjaa puhtaiksi.

    Mittaa kylmää vettä ja leikattua kruunutilliä isoon kattilaan. Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri ja pippurit.

    MääräAinesosa
    40 kplrapua (8–10 kpl/henkilö)
    4 - 5 lvettä
    kruunutilliä
    2 kplsokeripalaa
    1 - 2 dlkarkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä)
    5 kplkokonaista valkopippuria
  2. 2

    Laske ravut 5 kpl kerrallaan voimakkaasti kiehuvaan veteen ja paina niitä heti veteen reikäkauhalla. Kun viimeiset ravut ovat vedessä, lasketaan keittoaika, joka on 5 minuuttia siitä, kun vesi lähtee uudestaan kiehumaan.

    Nosta kattila seisomaan kylmään veteen, jotta ravut jäähtyisivät nopeasti.

    Vaihda tillinkukinnat uusiin tuoreisiin.

  3. 3

    Pakasterapujen valmistaminen

    Keitä rapujen sulatusta varten liemi vedestä, merisuolasta ja sokerista.

    Lisää tilli ja jäähdytä liemi kylmäksi.

    Laita ravut jäisinä suoraan pakkauksesta kylmään liemeen. Siirrä astia kylmään ja anna rapujen sulaa ja maustua vähintään kahden tunnin ja korkeintaan vuorokauden ajan.

    Ennen tarjoilua poista ravut liemestä ja valuta ne.

    Asettele valuneet ravut tarjoiluvadille ja nosta tarjolle tillillä ja sitruunanlohkoilla koristeltuna.

    MääräAinesosa
    kruunutilliä
    3 kplsokeripalaa
    40 gkarkeaa merisuolaa
    1 lvettä
    pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 - 5 l vettä, 1 - 2 dl karkeaa merisuolaa (35 g litraan vettä), kruunutilliä, 2 kpl sokeripalaa, Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen., 1 l vettä, 40 g karkeaa merisuolaa, 3 kpl sokeripalaa, kruunutilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
29.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä