Rhode Island -kastike
15 min

Nappaa talteen!
Rhode Island -kastike on amerikkalainen klassikkosalaattikastike, joka on helppo valmistaa itsekin. Se maistuu kala- ja äyriäissalaattien kanssa.
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1/2 dl | ketsuppia |
| 1 rkl | viinietikkaa |
| 5 | tippaa tabascoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita majoneesi, ranskankerma ja ketsuppi keskenään. Mausta viinietikalla, tabascolla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
- 2.
Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa kastike kala- ja äyriäissalaattien kanssa.
Rhode Island -kastike
Rhode Island -kastike on amerikkalainen klassikkosalaattikastike, joka on helppo valmistaa itsekin. Se maistuu kala- ja äyriäissalaattien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1/2 dl | ketsuppia |
| 1 rkl | viinietikkaa |
| 5 | tippaa tabascoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita majoneesi, ranskankerma ja ketsuppi keskenään. Mausta viinietikalla, tabascolla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl majoneesia 1 dl ranskankermaa 1/2 dl ketsuppia 1 rkl viinietikkaa 5 tippaa tabascoa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 2
Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa kastike kala- ja äyriäissalaattien kanssa.
Ravintosisältö
232
Energiaa kcal
971
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
232
Energiaa kcal
971
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tippaa tabascoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























