Riisisalaattia italialaiseen tapaan

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dlriisiä
1 kplkeitetty peruna
2 kplkeitettyä porkkanaa
2 kpllehtisellerin vartta
1 kplomena
1/2 dlhienonnettuja hillosipuleita
1 1/2 dlpakasteherneitä
50 gpurjon vihreää osaa
150 gkeittokinkkua

Kastike:

200 gkevyt ranskankermaa
1/2 dlmajoneesia
2 tlsitruunanamehua
2 rklsinappia
suolaa ja valkopippuria maun mukaan

Valmistus

  1. 1

    Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä ja valuta se. Kuori peruna ja porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Pilko pesty purjo ja keittokinkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhoon kaikki salaatin ainekset ja valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään. Notkista kastiketta tarvittaessa tilkalla kevytkermaa. Yhdistä kastike salaatin sekaan ja anna maustua viileässä ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä