Riisisalaattia italialaiseen tapaan

Nappaa talteen!
| 1 1/2 dl | riisiä |
| 1 kpl | keitetty peruna |
| 2 kpl | keitettyä porkkanaa |
| 2 kpl | lehtisellerin vartta |
| 1 kpl | omena |
| 1/2 dl | hienonnettuja hillosipuleita |
| 1 1/2 dl | pakasteherneitä |
| 50 g | purjon vihreää osaa |
| 150 g | keittokinkkua |
| Kastike: | |
|---|---|
| 200 g | kevyt ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 2 tl | sitruunanamehua |
| 2 rkl | sinappia |
| suolaa ja valkopippuria maun mukaan | |
- 1.
Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä ja valuta se. Kuori peruna ja porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Pilko pesty purjo ja keittokinkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhoon kaikki salaatin ainekset ja valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään. Notkista kastiketta tarvittaessa tilkalla kevytkermaa. Yhdistä kastike salaatin sekaan ja anna maustua viileässä ennen tarjoamista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | riisiä |
| 1 kpl | keitetty peruna |
| 2 kpl | keitettyä porkkanaa |
| 2 kpl | lehtisellerin vartta |
| 1 kpl | omena |
| 1/2 dl | hienonnettuja hillosipuleita |
| 1 1/2 dl | pakasteherneitä |
| 50 g | purjon vihreää osaa |
| 150 g | keittokinkkua |
Kastike: | |
| 200 g | kevyt ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 2 tl | sitruunanamehua |
| 2 rkl | sinappia |
| suolaa ja valkopippuria maun mukaan | |
Valmistus
- 1
Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä ja valuta se. Kuori peruna ja porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Pilko pesty purjo ja keittokinkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhoon kaikki salaatin ainekset ja valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään. Notkista kastiketta tarvittaessa tilkalla kevytkermaa. Yhdistä kastike salaatin sekaan ja anna maustua viileässä ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























