Tuorejuustolla ja hedelmillä täytetty rinkeli on aamiaisen tai kahvipöydän juhlava kruunu.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplrinkeliä
1/2 kpl(à 200 g) vanilja- tai appelsiinituorejuustoa
1/2 kplmangoa
1 kplkiivi
1 1/2 dlpakastemarjoja (esim. mustikoita ja mansikoita)
10 kplmintunlehteä

Valmistus

  1. 1

    Halkaise rinkelit. Levitä tuorejuustoa leikkauspinnoille.

    MääräAinesosa
    2 kplrinkeliä
    1/2 kpl(à 200 g) vanilja- tai appelsiinituorejuustoa
  2. 2

    Kuori ja paloittele mango ja kiivi. Laita hedelmäpaloja ja marjoja rinkeleille. Koristele mintunlehdillä. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1/2 kplmangoa
    1 kplkiivi
    1 1/2 dlpakastemarjoja (esim. mustikoita ja mansikoita)
    10 kplmintunlehteä
  3. 3

    Vinkki: Vaihtele marjoja ja hedelmiä makusi mukaan. Kokeile myös erimakuisia tuorejuustoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mintunlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Mikko Hannula
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025