Rouhea lanttulaatikko - Yhteishyvä

Rouhea lanttulaatikko

???
Annokset
8
Ohra ja piparkakut maustavat lanttulaatikon.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Lanttuja
2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Vettä
2 tl
Suolaa
1 kpl
(120 g) smetanaa
5 rkl
Siirappia
2 kpl
Kananmunaa
5 kpl
Piparkakkua

Näin teet

1

Kuori ja leikkaa lantut 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi. Keitä ohrasuurimoita ja lanttukuutioita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Siirrä jäähtymään. Murskaa seosta liemineen sauvasekoittimella muutaman kerran, jotta lantut hieman soseutuvat. Sekoita joukkoon smetana, siirappi, munat ja 3 murskattua piparkakkua. Kaada uunivuokaan. Hienonna loput piparkakut ja ripottele murut pinnalle. Paista 175 asteessa reilun tunnin ajan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g229 g
Proteiinia5 g40 g
Rasvaa7 g58 g
Kuituja4 g31 g
Energiaa kj876 7010
Energiaa kcal209 1675

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 2 tl Suolaa

  • Piparkakkua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g229 g
Proteiinia5 g40 g
Rasvaa7 g58 g
Kuituja4 g31 g
Energiaa kj876 7010
Energiaa kcal209 1675

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 2 tl Suolaa

  • Piparkakkua

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.