Rouhea lanttulaatikko
Ainekset
Valmistus
Kuori ja leikkaa lantut 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi. Keitä ohrasuurimoita ja lanttukuutioita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Siirrä jäähtymään. Murskaa seosta liemineen sauvasekoittimella muutaman kerran, jotta lantut hieman soseutuvat. Sekoita joukkoon smetana, siirappi, munat ja 3 murskattua piparkakkua. Kaada uunivuokaan. Hienonna loput piparkakut ja ripottele murut pinnalle. Paista 175 asteessa reilun tunnin ajan.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
209
876
7,3 g
4,0 g
28,6 g
14,6 g
3,9 g
5,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
2 tl Suolaa,
Piparkakkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli