Pyyhi ribseistä enin marinadi pois. Sekoita rubin aineet keskenään ja ripottele ribseille. Nosta ribsit uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunti. Peitä vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä vielä ½ tuntia. Anna jäähtyä. Huom! Voit esivalmistella ruoan tähän asti jo ruokailua edeltävänä päivänä.
Valmista homejuustodippi. Murustele homejuusto ja sekoita kermaviiliin. Lisää hienonnettu persilja. Anna maustua jääkaapissa ruokailuun asti.
Leikkaa kaali ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuori omena, poista siemenkota ja raasta omena. Sekoita kasvikset kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa majoneesi, kermaviili ja mausteet. Kumoa kastike kasvisten joukkoon. Sekoita huolellisesti.
Grillaa jäähtyneitä ribsejä kuumassa grillissä molemmin puolin muutama minuutti, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Leikkaa liha luiden välistä paloiksi. Tarjoa ribsit homejuustodipin ja coleslaw’n kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
782
3275
51,8 g
20,8 g
13,8 g
12,0 g
6,0 g
62,8 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Grillausmaustetta,
1 tl Chilirouhetta,
0,5 tl Kurkumaa,
0,5 tl Mustapippuria,
0,5 dl Persiljaa hienonnettuna,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli