Rub-maustetut ribsit, homejuustodippi ja fenkolicoleslaw

Nappaa talteen!
Mehevät ribsit ovat grillijuhlien varma suosikki. Jos uunikypsennät ribsit jo edellisenä päivänä, ne paahtuvat nopeasti paraatikuntoon.
| 1 kg | marinoituja porsaankylkiribsejä |
| Rub-mausteseos | |
|---|---|
| 1 tl | grillausmaustetta |
| 1 tl | chilirouhetta |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Homejuustodippi | |
| 100 g | homejuustoa |
| 1 1/2 dl | kermaviiliä |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
| Fenkolicoleslaw | |
| 1/2 kpl | (500 g) kaalia |
| 1 kpl | fenkolia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | omena |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | kermaviiliä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
- 1.
Pyyhi ribseistä enin marinadi pois. Sekoita rubin aineet keskenään ja ripottele ribseille. Nosta ribsit uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunti. Peitä vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä vielä ½ tuntia. Anna jäähtyä. Huom! Voit esivalmistella ruoan tähän asti jo ruokailua edeltävänä päivänä.
Valmista homejuustodippi. Murustele homejuusto ja sekoita kermaviiliin. Lisää hienonnettu persilja. Anna maustua jääkaapissa ruokailuun asti.
Leikkaa kaali ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuori omena, poista siemenkota ja raasta omena. Sekoita kasvikset kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa majoneesi, kermaviili ja mausteet. Kumoa kastike kasvisten joukkoon. Sekoita huolellisesti.
Grillaa jäähtyneitä ribsejä kuumassa grillissä molemmin puolin muutama minuutti, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Leikkaa liha luiden välistä paloiksi. Tarjoa ribsit homejuustodipin ja coleslaw’n kanssa.
Rub-maustetut ribsit, homejuustodippi ja fenkolicoleslaw
Mehevät ribsit ovat grillijuhlien varma suosikki. Jos uunikypsennät ribsit jo edellisenä päivänä, ne paahtuvat nopeasti paraatikuntoon.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | marinoituja porsaankylkiribsejä |
Rub-mausteseos | |
| 1 tl | grillausmaustetta |
| 1 tl | chilirouhetta |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Homejuustodippi | |
| 100 g | homejuustoa |
| 1 1/2 dl | kermaviiliä |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
Fenkolicoleslaw | |
| 1/2 kpl | (500 g) kaalia |
| 1 kpl | fenkolia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | omena |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | kermaviiliä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
Valmistus
- 1
Pyyhi ribseistä enin marinadi pois. Sekoita rubin aineet keskenään ja ripottele ribseille. Nosta ribsit uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunti. Peitä vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä vielä ½ tuntia. Anna jäähtyä. Huom! Voit esivalmistella ruoan tähän asti jo ruokailua edeltävänä päivänä.
Valmista homejuustodippi. Murustele homejuusto ja sekoita kermaviiliin. Lisää hienonnettu persilja. Anna maustua jääkaapissa ruokailuun asti.
Leikkaa kaali ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuori omena, poista siemenkota ja raasta omena. Sekoita kasvikset kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa majoneesi, kermaviili ja mausteet. Kumoa kastike kasvisten joukkoon. Sekoita huolellisesti.
Grillaa jäähtyneitä ribsejä kuumassa grillissä molemmin puolin muutama minuutti, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Leikkaa liha luiden välistä paloiksi. Tarjoa ribsit homejuustodipin ja coleslaw’n kanssa.
Ravintosisältö
785
Energiaa kcal
3289
Energiaa kj
51,8 g
Rasvaa
20,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
63,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
785
Energiaa kcal
3289
Energiaa kj
51,8 g
Rasvaa
20,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
63,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Grillausmaustetta, 1 tl Chilirouhetta, 0,5 tl Kurkumaa, 0,5 tl Mustapippuria, 0,5 dl Persiljaa hienonnettuna, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























