Ruis-karpalosämpylät - Yhteishyvä

Ruis-karpalosämpylät

???
Annokset
14
Kuivatut karpalot sopivat myös leipään. Tällä ohjeella saat helposti 14 maukasta ruis-karpalosämpylää.
Jaa Somessa

Ainekset

3 rkl
Siirappia
5 dl
Vettä
2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Ruishiutaleita
2 dl
Ruisjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa
4 rkl
Pilkottuja kuivattuja karpaloita
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

Näin teet

1

Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi, suola ja hiutaleet. Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon ja vispaa taikinaan. Lisää pilkotut karpalot ja osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot ja alusta tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä 45 minuuttia.Jaa taikina noin 14 palaan ja pyörittele palat sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota 15 minuuttia.Vedä ristiviilto sämpylöiden päälle ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa