Ruis-karpalosämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruis-karpalosämpylät

Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Kuivatut karpalot sopivat myös leipään. Tällä ohjeella saat helposti 14 maukasta ruis-karpalosämpylää.

Ainekset

3 rkl
Siirappia
5 dl
Vettä
2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Ruishiutaleita
2 dl
Ruisjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa
4 rkl
Pilkottuja kuivattuja karpaloita
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi, suola ja hiutaleet. Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon ja vispaa taikinaan. Lisää pilkotut karpalot ja osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot ja alusta tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä 45 minuuttia.Jaa taikina noin 14 palaan ja pyörittele palat sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota 15 minuuttia.Vedä ristiviilto sämpylöiden päälle ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.