Ruis-ruusunmarjasämpylät

Nappaa talteen!
| 5 dl | maitoa tai vettä |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1 kpl | lasten ruusunmarjasosetta |
| 6 dl | ruisjauhoja |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
| voiteluun maitoa tai vettä |
- 1.
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja ruusunmarjasose. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää margariini lopuksi taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa, peitettynä, kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet sämpylät ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.
Ruis-ruusunmarjasämpylät
Ainekset (24 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | maitoa tai vettä |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1 kpl | lasten ruusunmarjasosetta |
| 6 dl | ruisjauhoja |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
| voiteluun maitoa tai vettä |
Valmistus
- 1
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja ruusunmarjasose. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää margariini lopuksi taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa, peitettynä, kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet sämpylät ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























