Ruis-ruusunmarjasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruis-ruusunmarjasämpylät

Fork and knife
24 Annosta
Fork and knife
24 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Maitoa tai vettä
50 g
Tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
1 kpl
Lasten ruusunmarjasosetta
6 dl
Ruisjauhoja
8 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Juoksevaa margariinia
Voiteluun maitoa tai vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja ruusunmarjasose. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää margariini lopuksi taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa, peitettynä, kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet sämpylät ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.3.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.