Ruis-ruusunmarjasämpylät - Yhteishyvä

Ruis-ruusunmarjasämpylät

???
Annokset
24
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Maitoa tai vettä
50 g
Tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
1 kpl
Lasten ruusunmarjasosetta
6 dl
Ruisjauhoja
8 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Juoksevaa margariinia
Voiteluun maitoa tai vettä

Näin teet

1

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja ruusunmarjasose. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää margariini lopuksi taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa, peitettynä, kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet sämpylät ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.3.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa