Ruisleivitetty punakampelafilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Ruisleivitetty punakampelafilee

Ruisleivitetty punakampelafilee

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Pakastettu punakampelafilee on erinomainen arkiruoka, jonka voi tarjoilla vaikka keitettyjen perunoiden kera. Lisukkeeksi riittävät paistetut sipulirenkaat ja kaprismarjat.

Ainekset

900 g
kampelafileitä
1 dl
karkeaa ruisjauhoa
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 kpl
keltasipulia
1 rkl
voita
2 rkl
kaprismarjoja
1/2 dl
rypsiöljyä
Tilliä koristeeksi
lisäkkeeksi keitettyjä perunoita

Näin teet

1

Kuivaa fileet. Sekoita ruisjauhoon suola ja pippuri, kääntele fileet jauhoseoksessa.

900 g
kampelafileitä
1 dl
karkeaa ruisjauhoa
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2

Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ruskistamatta ja kuullota sipulirenkaita 34 minuuttia, lisää joukkoon kaprismarjat. Nosta sipulit ja kaprikset pannulta.

2 kpl
keltasipulia
1 rkl
voita
2 rkl
kaprismarjoja
3

Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista fileitä hitaasti noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun olet nostanut kalat pannusta, laita ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Nosta fileet ja sipulirenkaat lautasille ja koristele tillitupsulla. Tarjoile ruisleivitetyt punakampelafileet vastakeitettyjen perunoiden kera.

1/2 dl
rypsiöljyä
Tilliä koristeeksi
lisäkkeeksi keitettyjä perunoita

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1465

350

18,3 g

3,3 g

9,5 g

1,0 g

2,5 g

35,3 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kaprismarjoja,

Tilliä koristeeksi,

lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli