Kuivaa fileet. Sekoita ruisjauhoon suola ja pippuri, kääntele fileet jauhoseoksessa.
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ruskistamatta ja kuullota sipulirenkaita 34 minuuttia, lisää joukkoon kaprismarjat. Nosta sipulit ja kaprikset pannulta.
Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista fileitä hitaasti noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun olet nostanut kalat pannusta, laita ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Nosta fileet ja sipulirenkaat lautasille ja koristele tillitupsulla. Tarjoile ruisleivitetyt punakampelafileet vastakeitettyjen perunoiden kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1465
350
18,3 g
3,3 g
9,5 g
1,0 g
2,5 g
35,3 g
2,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl kaprismarjoja,
Tilliä koristeeksi,
lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli