Ruisleivitetty punakampelafilee
Ruisleivitetty punakampelafilee
Yhteistyössä

Ruisleivitetty punakampelafilee

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Pakastettu punakampelafilee on erinomainen arkiruoka, jonka voi tarjoilla vaikka keitettyjen perunoiden kera. Lisukkeeksi riittävät paistetut sipulirenkaat ja kaprismarjat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
900 gkampelafileitä
1 dlkarkeaa ruisjauhoa
2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
2 kplkeltasipulia
1 rklvoita
2 rklkaprismarjoja
1/2 dlrypsiöljyä
tilliä koristeeksi
lisäkkeeksi keitettyjä perunoita

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa fileet. Sekoita ruisjauhoon suola ja pippuri, kääntele fileet jauhoseoksessa.

    MääräAinesosa
    900 gkampelafileitä
    1 dlkarkeaa ruisjauhoa
    2 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria
  2. 2

    Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ruskistamatta ja kuullota sipulirenkaita 34 minuuttia, lisää joukkoon kaprismarjat. Nosta sipulit ja kaprikset pannulta.

    MääräAinesosa
    2 kplkeltasipulia
    1 rklvoita
    2 rklkaprismarjoja
  3. 3

    Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista fileitä hitaasti noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun olet nostanut kalat pannusta, laita ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Nosta fileet ja sipulirenkaat lautasille ja koristele tillitupsulla. Tarjoile ruisleivitetyt punakampelafileet vastakeitettyjen perunoiden kera.

    MääräAinesosa
    1/2 dlrypsiöljyä
    tilliä koristeeksi
    lisäkkeeksi keitettyjä perunoita

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kaprismarjoja, Tilliä koristeeksi, lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025