Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Pakastettu punakampelafilee on erinomainen arkiruoka, jonka voi tarjoilla vaikka keitettyjen perunoiden kera. Lisukkeeksi riittävät paistetut sipulirenkaat ja kaprismarjat.
| 900 g | kampelafileitä |
| 1 dl | karkeaa ruisjauhoa |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | keltasipulia |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | kaprismarjoja |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| tilliä koristeeksi | |
| lisäkkeeksi keitettyjä perunoita |
Kuivaa fileet. Sekoita ruisjauhoon suola ja pippuri, kääntele fileet jauhoseoksessa.
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ruskistamatta ja kuullota sipulirenkaita 34 minuuttia, lisää joukkoon kaprismarjat. Nosta sipulit ja kaprikset pannulta.
Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista fileitä hitaasti noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun olet nostanut kalat pannusta, laita ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Nosta fileet ja sipulirenkaat lautasille ja koristele tillitupsulla. Tarjoile ruisleivitetyt punakampelafileet vastakeitettyjen perunoiden kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Pakastettu punakampelafilee on erinomainen arkiruoka, jonka voi tarjoilla vaikka keitettyjen perunoiden kera. Lisukkeeksi riittävät paistetut sipulirenkaat ja kaprismarjat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 900 g | kampelafileitä |
| 1 dl | karkeaa ruisjauhoa |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | keltasipulia |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | kaprismarjoja |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| tilliä koristeeksi | |
| lisäkkeeksi keitettyjä perunoita |
Kuivaa fileet. Sekoita ruisjauhoon suola ja pippuri, kääntele fileet jauhoseoksessa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 900 g | kampelafileitä |
| 1 dl | karkeaa ruisjauhoa |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ruskistamatta ja kuullota sipulirenkaita 34 minuuttia, lisää joukkoon kaprismarjat. Nosta sipulit ja kaprikset pannulta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | keltasipulia |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | kaprismarjoja |
Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista fileitä hitaasti noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun olet nostanut kalat pannusta, laita ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Nosta fileet ja sipulirenkaat lautasille ja koristele tillitupsulla. Tarjoile ruisleivitetyt punakampelafileet vastakeitettyjen perunoiden kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| tilliä koristeeksi | |
| lisäkkeeksi keitettyjä perunoita |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
356
Energiaa kcal
1488
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
35,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
356
Energiaa kcal
1488
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
35,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kaprismarjoja, Tilliä koristeeksi, lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli