Rukiinen poropiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rukiinen poropiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakasteruisperunataikinaa
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
150 g
Poron kylmäsavupaistia
1 dl
Tuoretta persiljaa
100 g
Kermaviiliä
2 dl
Kermaa
4 kpl
Munaa
2 1/2 dl
Juustoraastetta
2 tl
Rouhittua viherpippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli ja painele se voidellun 26-28-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasossa 10 minuuttia.

1 kpl
(400 g) pakasteruisperunataikinaa
2

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna poron kylmäsavupaisti. Kuullota sipuli öljyssä, lisää lopuksi hienonnettu liha ja siirrä pois levyltä. Hienonna persilja, lisää se ja loput ainekset poro-sipuliseokseen. Kaada täyte pohjan päälle.

2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
150 g
Poron kylmäsavupaistia
1 dl
Tuoretta persiljaa
3

Sekoita kermaviili, kerma, munat, juustoraaste  ja pippuri. Kaada seos täytteen päälle. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

100 g
Kermaviiliä
2 dl
Kermaa
4 kpl
Munaa
2 1/2 dl
Juustoraastetta
2 tl
Rouhittua viherpippuria
Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 10.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.