Rukiinen poropiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) pakasteruisperunataikinaa
2 rklöljyä
1 kplsipuli
200 gporon kylmäsavupaistia
1 dltuoretta persiljaa
100 gkermaviiliä
2 dlkermaa
4 kplmunaa
2 1/2 dljuustoraastetta
2 tlrouhittua viherpippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli ja painele se voidellun 26-28-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasossa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) pakasteruisperunataikinaa
  2. 2

    Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna poron kylmäsavupaisti. Kuullota sipuli öljyssä, lisää lopuksi hienonnettu liha ja siirrä pois levyltä. Hienonna persilja, lisää se ja loput ainekset poro-sipuliseokseen. Kaada täyte pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä
    1 kplsipuli
    200 gporon kylmäsavupaistia
    1 dltuoretta persiljaa
  3. 3

    Sekoita kermaviili, kerma, munat, juustoraaste  ja pippuri. Kaada seos täytteen päälle. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gkermaviiliä
    2 dlkermaa
    4 kplmunaa
    2 1/2 dljuustoraastetta
    2 tlrouhittua viherpippuria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
10.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä