Rukiiset sämpylät

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Itse tehdyt sämpylät ovat parhaita uunituoreina. Jogurtti antaa sämpylöille mukavasti mehevyyttä ja hieman happamuutta.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlvettä
3 dlmaustamatonta jogurttia
50 g(1 pkt) hiivaa
1/2 dlrypsiöljyä
2 tlsuolaa
2 rklsiirappia
4 dlruisjauhoja
8 dlvehnäjauhoja (noin)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita kuuma vesi ja jogurtti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    3 dlmaustamatonta jogurttia
    50 g(1 pkt) hiivaa
  2. 2

    Lisää puuhaarukalla vatkaten öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeän kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlrypsiöljyä
    2 tlsuolaa
    2 rklsiirappia
    4 dlruisjauhoja
    8 dlvehnäjauhoja (noin)
  3. 3

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina leivinalustalle. Vaivaa tasaiseksi ja pyörittele kahdeksi tangoksi. Leikkaa molemmat tangot 8 palaksi ja pyörittele pitkulaisiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Siirrä sämpylät leivinpaperille pellille ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

  4. 4

    Ripottele sämpylöiden päälle hieman ruisjauhoja. Tee niihin halutessasi viillot terävällä veitsellä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä sämpylät ritilän päällä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä