Rukiiset sämpylät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rukiiset sämpylät

Rukiiset sämpylät
Kappaleita
16
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Itse tehdyt sämpylät ovat parhaita uunituoreina. Jogurtti antaa sämpylöille mukavasti mehevyyttä ja hieman happamuutta.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Vettä
3 dl
maustamatonta jogurttia
50 g
(1 pkt) hiivaa
1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
4 dl
Ruisjauhoja
8 dl
Vehnäjauhoja (noin)

Näin teet

1

Sekoita kuuma vesi ja jogurtti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen.

2 dl
Vettä
50 g
(1 pkt) hiivaa
3 dl
maustamatonta jogurttia
2

Lisää puuhaarukalla vatkaten öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeän kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia.

1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
4 dl
Ruisjauhoja
8 dl
Vehnäjauhoja (noin)
3

Säädä uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina leivinalustalle. Vaivaa tasaiseksi ja pyörittele kahdeksi tangoksi. Leikkaa molemmat tangot 8 palaksi ja pyörittele pitkulaisiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Siirrä sämpylät leivinpaperille pellille ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

4

Ripottele sämpylöiden päälle hieman ruisjauhoja. Tee niihin halutessasi viillot terävällä veitsellä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä sämpylät ritilän päällä.

Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 4.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g565 g
Proteiinia6 g98 g
Rasvaa4 g57 g
Kuituja3 g52 g
Energiaa kj865 13835
Energiaa kcal207 3305

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g565 g
Proteiinia6 g98 g
Rasvaa4 g57 g
Kuituja3 g52 g
Energiaa kj865 13835
Energiaa kcal207 3305

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.