Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rukiiset sämpylät

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Itse tehdyt sämpylät ovat parhaita uunituoreina. Jogurtti antaa sämpylöille mukavasti mehevyyttä ja hieman happamuutta.

Ainekset

2 dl
Vettä
3 dl
maustamatonta jogurttia
50 g
(1 pkt) hiivaa
1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
4 dl
Ruisjauhoja
8 dl
Vehnäjauhoja (noin)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kuuma vesi ja jogurtti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen.

2 dl
Vettä
3 dl
maustamatonta jogurttia
50 g
(1 pkt) hiivaa
2

Lisää puuhaarukalla vatkaten öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeän kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia.

1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
4 dl
Ruisjauhoja
8 dl
Vehnäjauhoja (noin)
3

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina leivinalustalle. Vaivaa tasaiseksi ja pyörittele kahdeksi tangoksi. Leikkaa molemmat tangot 8 palaksi ja pyörittele pitkulaisiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Siirrä sämpylät leivinpaperille pellille ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

4

Ripottele sämpylöiden päälle hieman ruisjauhoja. Tee niihin halutessasi viillot terävällä veitsellä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä sämpylät ritilän päällä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 27.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

207

865

3,6 g

0,3 g

35,3 g

3,6 g

3,3 g

6,1 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli