Sekoita kuuma vesi ja jogurtti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen.
Lisää puuhaarukalla vatkaten öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeän kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia.
Säädä uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina leivinalustalle. Vaivaa tasaiseksi ja pyörittele kahdeksi tangoksi. Leikkaa molemmat tangot 8 palaksi ja pyörittele pitkulaisiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Siirrä sämpylät leivinpaperille pellille ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Ripottele sämpylöiden päälle hieman ruisjauhoja. Tee niihin halutessasi viillot terävällä veitsellä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä sämpylät ritilän päällä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
865
207
3,6 g
0,3 g
35,3 g
3,6 g
3,3 g
6,1 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli