Rukiiset sämpylät - Yhteishyvä

Rukiiset sämpylät

???
Kappaleita
20
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1/2 dl
Öljyä
2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia tai 1 rkl sokeria
4 dl
Ruisjauhoja
8 dl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja pyöräytä jauhoissa. Kohota sämpylät pellillä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa