Runeberginpiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Runeberginpiirakka

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Kokeile runebergintorttuja uudessa muodossa, piirakassa!

Ainekset

200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(80 g) mantelijauhetta
2 dl
Murskattuja piparkakkuja
2 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
(200 g) kermaviiliä

pinnalle

2 dl
Vadelmahilloa
Vaaleanpunaista sokerikuorritetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon kermaviili. Aseta leivinpaperi noin 25 x 30 sentin kokoiselle uunipellille. Levitä taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Nosta palan keskelle nokare hilloa. Kehystä hillo sokerikuorrutteella.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.