Runeberginpiirakka

arvosana3/5

(2)arviota
15 Annosta

Kokeile runebergintorttuja uudessa muodossa, piirakassa!

Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa
200 gmargariinia
2 1/2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
1 kpl(80 g) mantelijauhetta
2 dlmurskattuja piparkakkuja
2 tlleivinjauhetta
1 kpl(200 g) kermaviiliä

Pinnalle

2 dlvadelmahilloa
vaaleanpunaista sokerikuorritetta

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon kermaviili. Aseta leivinpaperi noin 25 x 30 sentin kokoiselle uunipellille. Levitä taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Nosta palan keskelle nokare hilloa. Kehystä hillo sokerikuorrutteella.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 19.11.2025