Runeberginpiirakka

arvosana3/5

(2)arviota
15 Annosta

Kokeile runebergintorttuja uudessa muodossa, piirakassa!

Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa
200 gmargariinia
2 1/2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
1 kpl(80 g) mantelijauhetta
2 dlmurskattuja piparkakkuja
2 tlleivinjauhetta
1 kpl(200 g) kermaviiliä

Pinnalle

2 dlvadelmahilloa
vaaleanpunaista sokerikuorritetta

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon kermaviili. Aseta leivinpaperi noin 25 x 30 sentin kokoiselle uunipellille. Levitä taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Nosta palan keskelle nokare hilloa. Kehystä hillo sokerikuorrutteella.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 19.11.2025

Samankaltaisia reseptejä