Ruotsalainen etikkalohi

Valmista lohifileestä ja kasviksista ruotsalaistyyppinen kalalisäke. Anna lohen maustua jääkaapissa yön yli ja tarjoa lisäksi piparjuurimajoneesia.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 glohifileetä
1 kplporkkana
1 kplpunasipuli
4 kplmauste- ja valkopippuria
1 kpllaakerinlehti
3 dlvettä
1/2 dlväkiviinaetikkaa
1 rklsuolaa
1/2 dlsokeria
1 kplruukku tilliä

Lisäksi

1 dlmajoneesia
piparjuuritahnaa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi, etikka, sokeri, suola ja mausteet kattilaan. Lisää paloiteltu porkkana ja suikaloitu sipuli. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää palat liemeen ja kuumenna, mutta älä keitä. Anna lohen maustua liemessä jääkaapissa seuraavan päivään. Pane lohipalat tarjoilukulhoon ja silppua päälle tilliä. Tarjoa lisänä piparjuurella maustettua majoneesia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mauste- ja valkopippuria, Laakerinlehti, 3 dl Vettä, 1 rkl Suolaa, Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä