Ruotsalainen etikkalohi | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruotsalainen etikkalohi

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista lohifileestä ja kasviksista ruotsalaistyyppinen kalalisäke. Anna lohen maustua jääkaapissa yön yli ja tarjoa lisäksi piparjuurimajoneesia.

Ainekset

300 g
Lohifileetä
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Punasipuli
4 kpl
Mauste- ja valkopippuria
1 kpl
Laakerinlehti
3 dl
Vettä
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Suolaa
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Ruukku tilliä

lisäksi

1 dl
Majoneesia
Piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa vesi, etikka, sokeri, suola ja mausteet kattilaan. Lisää paloiteltu porkkana ja suikaloitu sipuli. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää palat liemeen ja kuumenna, mutta älä keitä. Anna lohen maustua liemessä jääkaapissa seuraavan päivään. Pane lohipalat tarjoilukulhoon ja silppua päälle tilliä. Tarjoa lisänä piparjuurella maustettua majoneesia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1035

247

19,7 g

2,2 g

7,7 g

7,7 g

0,3 g

9,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Mauste- ja valkopippuria,

Laakerinlehti,

3 dl Vettä,

1 rkl Suolaa,

Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli