Rusinakeksit
Kappaleita
50
Ainekset
200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Leivinjauhetta
2 dl
Rusinoita
Näin teet
1
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet ja rusinat ja lisää taikinan joukkoon. Anna taikinan levätä 15 minuuttia viileässä. Leivo taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä kaksi tankoa ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat käsien välissä palloiksi ja nosta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paina jokaiseen palloon haarukalla pintaan kuvio. Voit kastella haarukkaa välillä jauhoissa, ettei taikina tartu siihen. Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018