Kuutioi voi. Laita puolet voikuutioista kattilaan. Jätä loput pehmenemään.
Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan.
Kaada ruskistettu voi kulhoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Yhdistä voisula ja pehmeä voi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.
Vinkki: Säilytä vaahdotettu voi jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön pehmenemään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
484
2028
54,3 g
35,3 g
0,7 g
0,7 g
—
0,7 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
hapanjuurileipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli