Ruskistettu voivaahto

arvosana5/5

(1)arvio
3 Desilitraa

30 min (josta 15 min aktiivista)

Valmista juhlapöytään sopiva levite vaahdotetusta ruskistetusta voista. Pähkinäinen voivaahto maistuu ihanalta rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita

Lisäksi

hapanjuurileipää

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi voi. Laita puolet voikuutioista kattilaan. Jätä loput pehmenemään.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
  2. 2

    Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan.

  3. 3

    Kaada ruskistettu voi kulhoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  4. 4

    Yhdistä voisula ja pehmeä voi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.

    MääräAinesosa
    hapanjuurileipää

Vinkki: Säilytä vaahdotettu voi jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön pehmenemään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: hapanjuurileipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä