Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruskistettu voivaahto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Desilitraa
Fork and knife
3 Desilitraa
Valmista juhlapöytään sopiva levite vaahdotetusta ruskistetusta voista. Pähkinäinen voivaahto maistuu ihanalta rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

200 g
voita

Lisäksi

hapanjuurileipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi voi. Laita puolet voikuutioista kattilaan. Jätä loput pehmenemään.

200 g
voita
2

Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan.

3

Kaada ruskistettu voi kulhoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

4

Yhdistä voisula ja pehmeä voi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.

hapanjuurileipää

Vinkki: Säilytä vaahdotettu voi jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön pehmenemään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.3.2022
|
Muokattu: 1.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

484

2028

54,3 g

35,3 g

0,7 g

0,7 g

0,7 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

hapanjuurileipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli