Säädä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa leipä neljään osaan. Ruuduta kukin pala terävällä veitsellä siten, että pohja ja reunat jäävät ehjiksi. Leikkaa salamiviipaleet suikaleiksi, viipaloi mozzarella ja suikaloi paprika. Sivele väleihin pestokastiketta sinne tänne. Täytä välit mozzarellalla, salamilla ja paprikalla.
Repäise foliosta neljä 15 x 15 cm:n kokoista palaa. Nosta leivät folion päälle ja taittele reunat leipää vasten parin sentin korkeudelle. Foliovuoat varmistavat, että leivät pysyvät koossa eikä juusto pääse karkaamaan. Valuta leipien päälle hieman öljyä. Mausta mustapippurilla ja oreganolla.
Paista leipiä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja leivät ovat kuumia myös sisältä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1361
326
27,5 g
11,0 g
3,3 g
0,8 g
0,8 g
15,8 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
1 tl Oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli