Ruutuleivät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruutuleivät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pitkä telkkari-ilta vaatii kunnon eväät. Tee ruutuleivät etukäteen valmiiksi jääkaappiin ja paista mainostauolla, niin suosikkiohjelman seuraaminen ei keskeydy.

Ainekset

1 kpl
(250 g) esipaistettu ciabatta-leipä
50 g
Salamia
250 g
Mozzarellaa
1/2 kpl
Punaista paprikaa
2 rkl
Pestokastiketta
1 - 2 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen.

Leikkaa leipä neljään osaan. Ruuduta kukin pala terävällä veitsellä siten, että pohja ja reunat jäävät ehjiksi. Leikkaa salamiviipaleet suikaleiksi, viipaloi mozzarella ja suikaloi paprika. Sivele väleihin pestokastiketta sinne tänne. Täytä välit mozzarellalla, salamilla ja paprikalla.

Repäise foliosta neljä 15 x 15 cm:n kokoista palaa. Nosta leivät folion päälle ja taittele reunat leipää vasten parin sentin korkeudelle. Foliovuoat varmistavat, että leivät pysyvät koossa eikä juusto pääse karkaamaan. Valuta leipien päälle hieman öljyä. Mausta mustapippurilla ja oreganolla.

Paista leipiä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja leivät ovat kuumia myös sisältä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Juho Salminen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1361

326

27,5 g

11,0 g

3,3 g

0,8 g

0,8 g

15,8 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

1 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli