Säädä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa leipä neljään osaan. Ruuduta kukin pala terävällä veitsellä siten, että pohja ja reunat jäävät ehjiksi. Leikkaa salamiviipaleet suikaleiksi, viipaloi mozzarella ja suikaloi paprika. Sivele väleihin pestokastiketta sinne tänne. Täytä välit mozzarellalla, salamilla ja paprikalla.
Repäise foliosta neljä 15 x 15 cm:n kokoista palaa. Nosta leivät folion päälle ja taittele reunat leipää vasten parin sentin korkeudelle. Foliovuoat varmistavat, että leivät pysyvät koossa eikä juusto pääse karkaamaan. Valuta leipien päälle hieman öljyä. Mausta mustapippurilla ja oreganolla.
Paista leipiä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja leivät ovat kuumia myös sisältä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
326
1361
27,5 g
11,0 g
3,3 g
0,8 g
0,8 g
15,8 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
1 tl Oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli