Tee ensin täyte. Hienonna nyhtökaura tehosekoittimessa tai veitsellä. Kuori ja raasta porkkana. Halkaise purjo, huuhtele ja kuivaa hyvin. Hienonna purjo. Paista nyhtökauraa, porkkanaa ja purjoa öljyssä pannulla 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla, kuminalla ja suolalla. Kun seos on jäähtynyt, sekoita 1 pkt tuorejuustoa joukkoon.
Asettele ison tuorekelmupalan päälle 4 leipäviipaletta kakun pohjaksi. Sivele kasvislientä pinnalle. Levitä 1/3 nyhtökauratäytteestä päälle. Peitä leipäviipaleilla, kostuta liemellä ja levitä päälle puolet jäljellä olevasta täytteestä. Kokoa seuraava kerros samoin ja laita päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Kostuta liemellä. Kääri kelmu tiiviisti kakun ympärille ja siirrä se jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Sulata herneet. Soseuta herneet, 1 ruukku tilliä ja piparjuuri sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Levitä kakun päälle ja koristele ohuilla porkkana- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
54
224
4,1 g
0,6 g
2,6 g
1,4 g
0,8 g
0,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: saaristo),
0,5 tl Kuminansiemeniä,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Kasvislientä,
Ruukku tilliä,
1 rkl Piparjuuritahnaa,
Sitruunaa,
Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli