Saaristolaisten vegevoileipäkakku

Nyhtökaura sopii erinomaisesti kasvisvoileipäkakun täytteeksi. Vegaanisen kakun saat vaihtamalla tuorejuuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(325 g) saaristolaisleipä (esim. maalahden limppu)

Täyte

1 kpl(250 g) nyhtökauraa (maku: saaristo)
1 kplporkkana
1/2 kplpurjoa (noin 120 g)
1/2 kplsitruunan mehu
2 rklöljyä
1/2 tlkuminansiemeniä
1/2 tlsuolaa
1 kpl(200 g) maustamatonta tuorejuustoa

Kotustus

1 dlkasvislientä

Kuorrute

1 kpl(200 g) pakasteherneitä
1 kplruukku tilliä
1 rklpiparjuuritahnaa
1 kpl(200 g) maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun

1 kplporkkana
1/2 kplsitruunaa
tilliä

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin täyte. Hienonna nyhtökaura tehosekoittimessa tai veitsellä. Kuori ja raasta porkkana. Halkaise purjo, huuhtele ja kuivaa hyvin. Hienonna purjo. Paista nyhtökauraa, porkkanaa ja purjoa öljyssä pannulla 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla, kuminalla ja suolalla. Kun seos on jäähtynyt, sekoita 1 pkt tuorejuustoa joukkoon.

    Asettele ison tuorekelmupalan päälle 4 leipäviipaletta kakun pohjaksi. Sivele kasvislientä pinnalle. Levitä 1/3 nyhtökauratäytteestä päälle. Peitä leipäviipaleilla, kostuta liemellä ja levitä päälle puolet jäljellä olevasta täytteestä. Kokoa seuraava kerros samoin ja laita päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Kostuta liemellä. Kääri kelmu tiiviisti kakun ympärille ja siirrä se jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

    Sulata herneet. Soseuta herneet, 1 ruukku tilliä ja piparjuuri sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Levitä kakun päälle ja koristele ohuilla porkkana- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: saaristo), 0,5 tl Kuminansiemeniä, 0,5 tl Suolaa, 1 dl Kasvislientä, Ruukku tilliä, 1 rkl Piparjuuritahnaa, Sitruunaa, Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä