Saaristolaisten vegevoileipäkakku - Yhteishyvä

Saaristolaisten vegevoileipäkakku

???
Annokset
8
Nyhtökaura sopii erinomaisesti kasvisvoileipäkakun täytteeksi. Vegaanisen kakun saat vaihtamalla tuorejuuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(325 g) saaristolaisleipä (esim. maalahden limppu)

TÄYTE

1 kpl
(250 g) nyhtökauraa (maku: saaristo)
1 kpl
Porkkana
1/2 kpl
Purjoa (noin 120 g)
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Kuminansiemeniä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa

KOTUSTUS

1 dl
Kasvislientä

KUORRUTE

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 kpl
Ruukku tilliä
1 rkl
Piparjuuritahnaa
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa

KORISTELUUN

1 kpl
Porkkana
1/2 kpl
Sitruunaa
Tilliä

Näin teet

1

Tee ensin täyte. Hienonna nyhtökaura tehosekoittimessa tai veitsellä. Kuori ja raasta porkkana. Halkaise purjo, huuhtele ja kuivaa hyvin. Hienonna purjo. Paista nyhtökauraa, porkkanaa ja purjoa öljyssä pannulla 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla, kuminalla ja suolalla. Kun seos on jäähtynyt, sekoita 1 pkt tuorejuustoa joukkoon.

Asettele ison tuorekelmupalan päälle 4 leipäviipaletta kakun pohjaksi. Sivele kasvislientä pinnalle. Levitä 1/3 nyhtökauratäytteestä päälle. Peitä leipäviipaleilla, kostuta liemellä ja levitä päälle puolet jäljellä olevasta täytteestä. Kokoa seuraava kerros samoin ja laita päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Kostuta liemellä. Kääri kelmu tiiviisti kakun ympärille ja siirrä se jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Sulata herneet. Soseuta herneet, 1 ruukku tilliä ja piparjuuri sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Levitä kakun päälle ja koristele ohuilla porkkana- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.4.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g21 g
Proteiinia1 g6 g
Rasvaa4 g33 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj224 1790
Energiaa kcal54 428

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: saaristo)

  • 0,5 tl Kuminansiemeniä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 dl Kasvislientä

  • Ruukku tilliä

  • 1 rkl Piparjuuritahnaa

  • Sitruunaa

  • Tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g21 g
Proteiinia1 g6 g
Rasvaa4 g33 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj224 1790
Energiaa kcal54 428

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: saaristo)

  • 0,5 tl Kuminansiemeniä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 dl Kasvislientä

  • Ruukku tilliä

  • 1 rkl Piparjuuritahnaa

  • Sitruunaa

  • Tilliä

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.