Saariston kalakeitto

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
kaksi 500 g:n kuhaa tai ahventa tai vastaavasti 800 g kuha- tai ahvenfileitä
1 lvettä
kalaliemikuutio
10 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
6 kplperunaa
pala lanttua tai porkkanaa halutessasi
1 tlmerisuolaa
2 kplsipulia
tillinipun varret
1 rklvoita
ruohosipuli- ja tillisilppua

Valmistus

  1. 1

    Jos teet kalakeiton kokonaisista kaloista, perkaa kalat ensin nahattomiksi ja ruodottomiksi fileiksi. Huuhtele päät ja ruodot sekä nahat. Poista päistä kidukset saksilla leikkaamalla. Laita kaikki kattilaan ja vesi päälle. Keitä kunnes liemi maistuu kunnolla kalalta. Kuori muodostunut vaahto pois. Siivilöi se sitten toiseen kattilaan ja lisää vettä, jos sitä on haihtunut.Lisää veteen kalaliemikuutio, pippurit ja laakerinlehti sekä kuoritut, lohkotut perunat ja sipulit. Myös tillinvarret, jos niitä on saatavilla. Ja muut juurekset kuorittuina ja suikaloituina. Ne antavat liemeen väriä ja makua. Keitä perunat kypsiksi. Mausta keitto tarpeen mukaan suolalla ja lisää viipaloidut kalafileet. Kypsennä kalat miedolla lämmöllä. Poista isot tillinvarret ja lisää tilalle tilli- ja ruohosipulisilppua ja nokare voita. Tarjoa keiton lisänä näkkileipää tai muuta tummaa leipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025