Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Saariston kalakeitto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Kaksi 500 g:n kuhaa tai ahventa tai vastaavasti 800 g kuha- tai ahvenfileitä
1 l
Vettä
Kalaliemikuutio
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
6 kpl
Perunaa
Pala lanttua tai porkkanaa halutessasi
1 tl
Merisuolaa
2 kpl
Sipulia
Tillinipun varret
1 rkl
Voita
Ruohosipuli- ja tillisilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jos teet kalakeiton kokonaisista kaloista, perkaa kalat ensin nahattomiksi ja ruodottomiksi fileiksi. Huuhtele päät ja ruodot sekä nahat. Poista päistä kidukset saksilla leikkaamalla. Laita kaikki kattilaan ja vesi päälle. Keitä kunnes liemi maistuu kunnolla kalalta. Kuori muodostunut vaahto pois. Siivilöi se sitten toiseen kattilaan ja lisää vettä, jos sitä on haihtunut.Lisää veteen kalaliemikuutio, pippurit ja laakerinlehti sekä kuoritut, lohkotut perunat ja sipulit. Myös tillinvarret, jos niitä on saatavilla. Ja muut juurekset kuorittuina ja suikaloituina. Ne antavat liemeen väriä ja makua. Keitä perunat kypsiksi. Mausta keitto tarpeen mukaan suolalla ja lisää viipaloidut kalafileet. Kypsennä kalat miedolla lämmöllä. Poista isot tillinvarret ja lisää tilalle tilli- ja ruohosipulisilppua ja nokare voita. Tarjoa keiton lisänä näkkileipää tai muuta tummaa leipää.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.