Saariston kalakeitto

Nappaa talteen!
| kaksi 500 g:n kuhaa tai ahventa tai vastaavasti 800 g kuha- tai ahvenfileitä | |
| 1 l | vettä |
| kalaliemikuutio | |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 6 kpl | perunaa |
| pala lanttua tai porkkanaa halutessasi | |
| 1 tl | merisuolaa |
| 2 kpl | sipulia |
| tillinipun varret | |
| 1 rkl | voita |
| ruohosipuli- ja tillisilppua |
- 1.
Jos teet kalakeiton kokonaisista kaloista, perkaa kalat ensin nahattomiksi ja ruodottomiksi fileiksi. Huuhtele päät ja ruodot sekä nahat. Poista päistä kidukset saksilla leikkaamalla. Laita kaikki kattilaan ja vesi päälle. Keitä kunnes liemi maistuu kunnolla kalalta. Kuori muodostunut vaahto pois. Siivilöi se sitten toiseen kattilaan ja lisää vettä, jos sitä on haihtunut.Lisää veteen kalaliemikuutio, pippurit ja laakerinlehti sekä kuoritut, lohkotut perunat ja sipulit. Myös tillinvarret, jos niitä on saatavilla. Ja muut juurekset kuorittuina ja suikaloituina. Ne antavat liemeen väriä ja makua. Keitä perunat kypsiksi. Mausta keitto tarpeen mukaan suolalla ja lisää viipaloidut kalafileet. Kypsennä kalat miedolla lämmöllä. Poista isot tillinvarret ja lisää tilalle tilli- ja ruohosipulisilppua ja nokare voita. Tarjoa keiton lisänä näkkileipää tai muuta tummaa leipää.
Saariston kalakeitto
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| kaksi 500 g:n kuhaa tai ahventa tai vastaavasti 800 g kuha- tai ahvenfileitä | |
| 1 l | vettä |
| kalaliemikuutio | |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 6 kpl | perunaa |
| pala lanttua tai porkkanaa halutessasi | |
| 1 tl | merisuolaa |
| 2 kpl | sipulia |
| tillinipun varret | |
| 1 rkl | voita |
| ruohosipuli- ja tillisilppua |
Valmistus
- 1
Jos teet kalakeiton kokonaisista kaloista, perkaa kalat ensin nahattomiksi ja ruodottomiksi fileiksi. Huuhtele päät ja ruodot sekä nahat. Poista päistä kidukset saksilla leikkaamalla. Laita kaikki kattilaan ja vesi päälle. Keitä kunnes liemi maistuu kunnolla kalalta. Kuori muodostunut vaahto pois. Siivilöi se sitten toiseen kattilaan ja lisää vettä, jos sitä on haihtunut.Lisää veteen kalaliemikuutio, pippurit ja laakerinlehti sekä kuoritut, lohkotut perunat ja sipulit. Myös tillinvarret, jos niitä on saatavilla. Ja muut juurekset kuorittuina ja suikaloituina. Ne antavat liemeen väriä ja makua. Keitä perunat kypsiksi. Mausta keitto tarpeen mukaan suolalla ja lisää viipaloidut kalafileet. Kypsennä kalat miedolla lämmöllä. Poista isot tillinvarret ja lisää tilalle tilli- ja ruohosipulisilppua ja nokare voita. Tarjoa keiton lisänä näkkileipää tai muuta tummaa leipää.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












