Saariston kalapannari | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Saariston kalapannari
Play

Saariston kalapannari

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Sujauta saaristolaisleivän maut pannukakkuun. Päällystä pannaripalat makusi mukaan hölskytyskurkuilla, graavilohella tai mädillä.

Ainekset

100 g
margariinia
4 kpl
kananmunaa
1 l
piimää
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
leseitä (esim. kaura)
1 dl
kaljamaltaita
2 rkl
siirappia
1 1/2 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
suolaa

hölskytyskurkut

1/2 kpl
kurkkua
1
ruukku tilliä
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

lisäksi

1 kpl
punasipuli
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
graavilohta tai 2 prk (à 100 g) mätiä
1 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Riko munat kulhoon. Lisää kaikki taikinan ainekset ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä 15 minuuttia.

100 g
margariinia
4 kpl
kananmunaa
1 l
piimää
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
leseitä (esim. kaura)
1 dl
kaljamaltaita
2 rkl
siirappia
1 1/2 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
suolaa
2

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

3

Valmista hölskytyskurkut. Pese ja viipaloi kurkku. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Laita kurkkuviipaleet, tillisilppu, etikka, suola ja sokeri kannelliseen astiaan. Hölskytä reippaasti.

1/4 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1
ruukku tilliä
1/2 kpl
kurkkua
4

Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa pannari neliöiksi. Levitä paloille tuorejuustoa. Laita päälle kurkkuviipaleita ja lisää halutessasi lohta tai mätiä. Viimeistele sipulilla, tillillä ja pippurilla.

1 tl
rouhittua mustapippuria
150 g
graavilohta tai 2 prk (à 100 g) mätiä
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
punasipuli
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 5.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

733

175

9,1 g

3,9 g

15,9 g

4,9 g

1,1 g

6,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl kaljamaltaita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli