Saariston kalapannari
60 min

Nappaa talteen!
Saariston kalapannarissa tutut saaristolaisleivän maut sujautetaan pannukakkuun. Päällystä pannaripalat tuorejuustolla, hölskytyskurkuilla, graavilohella tai mädillä.
| 100 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 l | piimää |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kauraleseitä |
| 1 dl | kaljamaltaita |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 1/2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 tl | suolaa |
| Hölskytyskurkut | |
|---|---|
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | graavilohta |
| 100 g | kirjolohenmätiä |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Riko munat kulhoon. Lisää kaikki taikinan ainekset ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä 15 minuuttia.
- 2.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3.
Valmista hölskytyskurkut sillä aikaa, kun pannukakku on uunissa. Pese ja viipaloi kurkku. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Laita kurkkuviipaleet, tilli, etikka, suola ja sokeri kannelliseen astiaan. Hölskytä reippaasti.
- 4.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pannari neliöiksi. Levitä paloille tuorejuustoa. Laita päälle kurkkuviipaleita ja lisää lohta ja/tai mätiä. Viimeistele sipulilla, tillillä ja pippurilla.
Saariston kalapannari
Saariston kalapannarissa tutut saaristolaisleivän maut sujautetaan pannukakkuun. Päällystä pannaripalat tuorejuustolla, hölskytyskurkuilla, graavilohella tai mädillä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 l | piimää |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kauraleseitä |
| 1 dl | kaljamaltaita |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 1/2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 tl | suolaa |
Hölskytyskurkut | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | graavilohta |
| 100 g | kirjolohenmätiä |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Riko munat kulhoon. Lisää kaikki taikinan ainekset ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 4 kpl kananmunaa 1 l piimää 4 dl vehnäjauhoja 1 dl kauraleseitä 1 dl kaljamaltaita 2 rkl siirappia 1 1/2 tl fenkolinsiemeniä 1 tl suolaa - 2
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3
Valmista hölskytyskurkut sillä aikaa, kun pannukakku on uunissa. Pese ja viipaloi kurkku. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Laita kurkkuviipaleet, tilli, etikka, suola ja sokeri kannelliseen astiaan. Hölskytä reippaasti.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 1 kpl ruukku tilliä 1 rkl väkiviinaetikkaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria - 4
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pannari neliöiksi. Levitä paloille tuorejuustoa. Laita päälle kurkkuviipaleita ja lisää lohta ja/tai mätiä. Viimeistele sipulilla, tillillä ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa 150 g graavilohta 100 g kirjolohenmätiä 1 tl rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
185
Energiaa kcal
774
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,9 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
185
Energiaa kcal
774
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,9 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kaljamaltaita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























