Saariston kalapannari

Arvostele resepti
20 Palaa

60 min

Saariston kalapannarissa tutut saaristolaisleivän maut sujautetaan pannukakkuun. Päällystä pannaripalat tuorejuustolla, hölskytyskurkuilla, graavilohella tai mädillä.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
4 kplkananmunaa
1 lpiimää
4 dlvehnäjauhoja
1 dlkauraleseitä
1 dlkaljamaltaita
2 rklsiirappia
1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
1 tlsuolaa

Hölskytyskurkut

1/2 kplkurkkua
1 kplruukku tilliä
1 rklväkiviinaetikkaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsokeria

Lisäksi

1 kplpunasipuli
200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
150 ggraavilohta
100 gkirjolohenmätiä
1 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Riko munat kulhoon. Lisää kaikki taikinan ainekset ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    4 kplkananmunaa
    1 lpiimää
    4 dlvehnäjauhoja
    1 dlkauraleseitä
    1 dlkaljamaltaita
    2 rklsiirappia
    1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

  3. 3

    Valmista hölskytyskurkut sillä aikaa, kun pannukakku on uunissa. Pese ja viipaloi kurkku. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Laita kurkkuviipaleet, tilli, etikka, suola ja sokeri kannelliseen astiaan. Hölskytä reippaasti.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    1 kplruukku tilliä
    1 rklväkiviinaetikkaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlsokeria
  4. 4

    Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pannari neliöiksi. Levitä paloille tuorejuustoa. Laita päälle kurkkuviipaleita ja lisää lohta ja/tai mätiä. Viimeistele sipulilla, tillillä ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
    150 ggraavilohta
    100 gkirjolohenmätiä
    1 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kaljamaltaita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä