Sakea jauheliha-kaalikeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Pavut tuovat ruokaisuutta jauhelihakeittoon. Jauheliha-kaalikeitto lämmittää mukavasti!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
400 gkaalia
1 kplsipuli
1 rklöljyä
14 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 kpllaakerinlehti
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(420 / 210 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
3 rkltomaattisosetta
1 rklsoijakastiketta

Pinnalle

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää pannulle sipulit ja anna pehmentyä. Kiehauta kattilassa vesi ja liemikuutiot. Lisää joukkoon kaalit, jauheliha ja mausteet. Anna kiehua 30 minuuttia. Lisää joukkoon pavut kastikkeineen ja soijakastike. Keitä vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon hienonnettu persilja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 14 dl Vettä, Laakerinlehti, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 rkl Tomaattisosetta, Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä